20.3.2017

Kohti puolimaratonia.

Ja heti perään toinen juoksemiseen liittyvä päivitys! Ilmoittaudun Paavo Nurmi Marathonin puolikkaalle, joka on 1.7.2017. Kyseessä on ihka ensimmäinen juoksutapahtumani. En ole koskaan edes hippojuoksuihin osallistunut. Myöhemmin kesällä voisi osallistua johonkin polkujuoksutapahtumaan.
 Tämä kännykällä napsaistu kuva on eiliseltä iltalenkiltä. Keväisenä iltana juokseminen tuntuu just parhaalta. Kevät ja kesä ovat edessä. Syksyn pimeys lähes satavarmasti latistaa taas juoksuintoni, mutta onneksi on muitakin liikuntamahdollisuuksia.  Juuri nyt tuntuu, että pohja juoksukaudelle on silti ihan okei. Oikeastaan hämmästyttää, että eilinen 8 kilsan juoksulenkki ei tunnu missään. Täytyy silti malttaa aloittaa maltillisesti. Treenattava kuitenkin riittää, sillä juossut olen tosi vähän ja muutoinkin kunnossa on kohotettavaa.

Vaikka niistä pahimmista sohvaperuna-ajoista olen kulkenut pitkän matkan, on minulla silti paljon petrattavaa. Talven aikana kävin kahdesta kolmeen kertaan viikossa Lastaamolla crosstrainingissä tai jollakin muulla tunnilla, mutta sairastetut flunssat  aiheuttivat turhan paljon taukoja. Nyt viikottaisen treenimäärän kasvattaminen tuntuu mahdolliselta. Toki teen sen maltillisesti ja vähitellen! Jatkossa siis ajattelin tähdätä siihen, että  Lastaamo käyntien lisäksi käyn lenkillä vähintään kolme kertaa viikossa, jotta puolimaratonista tulisin selviytymään. Lisäksi kehonhuollosta täytyy ottaa aiempaa isompi osa arkea.

Voi olla, että blogini tulee jatkossa sisältämään paljon juoksu- ja liikuntapäivityksiä. Ne nyt ovat asioita, joista ainakin tällä hetkellä tunnun löytäväni iloa ja apua stressin, hermostuneisuuden ja kiukkumielen keskelle. Siinä ne suurimmat esteet tulikin mainittua ravintoa ja unta lukuunottamatta. Mutta hitsi vieköön - kyllä mä itsestäni vielä sen energisen ja iloisen Minnan esiin kaivan! Treenatessa olen jo melko lähellä.

8 kommenttia :

 1. Oi miten kaunis kuvatunnelma iltalenkiltäsi. Ja ihana vire tekstissäsi, kaikkea hyvää juoksutreeneihin kohti puolimaratonia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtuvat maisemat ovat ehkä juoksemisen paras puoli. Kiitos toivotuksestasi <3

   Poista
 2. Onnittelut rohkeudesta ilmoittautua ekaan juoksutapahtumaan! Eiköhän se hyvin mene - sitä helpompaa se on mitä enemmän tulee lenkkeiltyä ja ylipäätään ulkoiltua ja liikuttua. Mahtavaa kun tulee kevät, itsellänikin liikuntamäärät ovat nyt ihan erilaisia kuin talvikuukausina. Valoa kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tiedän selviäväni siitä kunhan en onnistu rikkomaan itseäni ennen sitä :D

   Poista
 3. Tsemppiä treeneihin! Itse aloitin juoksukoulussa viime lokakuussa ja siellä syttyi palo juoksemiseen. En ole ilmottautunut (ainakaan vielä) mihinkään juoksutapahtumaan, mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan sinun valmistautumistasi! :)

  VastaaPoista