10.2.2017

#minnaliisalletöitäOlo on hieman epätodellinen. Lähetin tällä viikolla ohjaajilleni väitöskirjani käsikirjoituksen. Jännityksellä odotan heidän kommenttejaan siitä kuinka paljon minun täytyy vielä sitä muokata vai joko se ihan oikeasti voisi lähteä esitarkastukseen.

Matkassa on vain pienoinen mutka - olen tällä hetkellä työtön. En voi napata loppuja suorituspisteitä, sillä olisin silloin päätoiminen opiskelija, enkä tällöin oikeutettu työttömyysetuuteen. Nyt olenkin, jälleen kerran, heittänyt työnhakuverkkojani veteen oikein superhyperaktiivisesti. Sitä tämä on, pätkätyöläisen elämä, jatkuvaa uusien polkujen etsimistä. Positiivisesti ajateltuna usein vaihtuvia uusia mahdollisuuksia.

Olen valmiina astumaan tulevaisuuteen avoimin mielin. Osaan kirjoittaa, tutkia, luennoida ja somettaakin. Nautin uuden oppimisesta. Tulen toimeen ihmisten kanssa, mutta osaan työskennellä myös itsenäisesti. Olen ihan fiksu ja filmaattinen. Ja erityisesti nyt kun väikkäri ei enää varasta kaikkea huomiotani, myös sangen idearikas innostuja.

Olen kiinnostunut niin pidempiaikaisista töistä, eri pituisista projekteista, etätöistä, sijaisuuksista, osa-aikaisuuksista, keikkahommista, yksittäisistä kirjoitustöistä jne. Akateemisen kokemuksen lisäksi takataskusta löytyy hygieniapassi, asiakaspalvelukokemusta ja kokemusta lasten kanssa toimeentulemisesta. Tästä melkein tohtorista kulttuuriperinnöntutkijasta on siis moneen. En sulje juurikaan mitään pois, sillä rakastan uusia kokemuksia. Tutkiminen ja kirjoittaminen ovat intohimojani. Erityisesti olisi kiva hyödyntää niitä käytännön läheisesti. Mutta myös esimerkiksi asiakaspalvelutyön olen kokenut mukavaksi.

Palan innosta päästäkseni käyttämään energiani mielenkiintoisiin työtehtäviin. Työttömänä ollessani en suinkaan ole maannut laakereillani, vaan täyttänyt työhakemuksia, tehnyt apurahahakemuksia, kirjoittanut väikkäriä, lukenut oppiakseni, kirjoittanut ja ollut osa-aikainen kotiäiti.  Välillä ylitöiksi asti.

Lapseni ehdottivat minulle uraa tubettajana, mutta toistaiseksi minulla ei ole ainuttakaan taidonnäytettä tehtynä. Kirjoittamisesta eri tyylilajeissa sen sijaan löytyy. Aina twiittimitasta monografiaan.

Kuka nappaa mun energiat käyyttönsä? Se toivottavasti selviää seuraavassa jaksossa.


5 kommenttia :

 1. IHANA! Onnea eteenpäin! Minuun kolahti tuo "Positiivisesti ajateltuna usein vaihtuvia uusia mahdollisuuksia".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikkasen on välillä vaikea pysyä tuossa positiivesti ajattelemisessa, mutta yritän...

   Poista
 2. Hauskaa löytää blogimaailmasta muitakin tutkijaihmisiä! Luulin olevani outolintu väikkäripuuhasteluni kanssa, mutta Blogisiskojen myötä akateemista porukkaa tuntuu löytyvän yllättävän paljon. Toivottavasti työkuviosi järjestyvät parhain päin! Itse väittelin juuri helmikuussa, ja samaan aikaan kirjoittelin paljon työ- ja apurahahakemuksia. Onneksi yksi niistä tärppäsikin, ettei se kamala stressikuukausi ollut turha :)

  VastaaPoista