31.12.2016

Hei hei 2016!Vuosi 2016 oli muutosten, keskeneräisten asioiden, sekasotkujen ja kiireen vuosi. Alkuvuonna elämä kietoutui muuttojen ympärille. Toukokuussa meistä tuli omakotitaloasujia. Sitten oli yksi väikkärin käsikirjoitus tehtävänä. Asia joka tuntui aika ajoin mahdottomalta, mutta joka kuitenkin nyt näyttää valmistuvan. Lapset kasvoivat vuoden aikana hirmuisesti.

Valokuvissa kuitenkin vuosi näyttäytyy kauniina. Kaiken kiireen ja sekamelskan keskelle on selvästi mahtunut myös suuria onnen hetkiä ja oivalluksia. Kivoja retkiä ja hetkiä. En ehkä löytänyt seesteisyytttä tai oikeaa elämäni polkua, mutta toivottavasti löysin karttoja ja avaimia.

Tulevasta vuodesta toivon oivallusten vuotta. Toivon löytäväni mielenkiintoisia polkuja kohti tulevaa.

Iloa, onnea ja rauhaa uuteen vuoteen!
28.12.2016

Onnenhetkien tärkeys.


Uutisia lukiessa valtaa helposti mielen. Omat ilot ja surut sekä onnen ja hyvinvoinnin tavoittelu tuntuvat turhamaisilta kaiken kaaoksen keskellä. Mutta kuinka tärkeitä ilon ja onnen hetket ovatkaan. Siinä missä päivämme, viikkomme, vuotemme ja elämämme koostuvat pienistä hetkistä, kuin atomeista tai legopalikoista, on maailma pienten hetkien, tekojen ja elämien kokonaisuus. Maailmassa ei koskaan ole liikaa hymyjä ja onnen pilkahduksia. Hymy ja onni luovat valoa ympärilleen. Ne rakentavat toivoa.

Voidaksemme huolehtia muista, on meidän huolehdittava itsestämme. Välittääksemme muista, on meidän välitettävä myös itsestämme. Rakastaaksemme muita, on meidän rakastettava itseämme. Kaikkea sopivasti. Rakentaaksemme rauhaa, on meidän löydettävä myös sisäinen rauha.

Ja ei, en osaa elää kuten yllä kirjoitin. Makustelen näitä ajatuksia näin uuden vuoden kynnyksellä toivoen uuden vuoden tuovan mukanaan lisää viisautta ja ymmärrystä.

25.12.2016

Joulu tulla jolkotti.Joulu tulla jolkotti ja suurimmilta jouluströsseleiltä vältyttiin. Kaneliakaan en muistanut laittaa kainaloon.

Ennen joulua päätin, että en stressaa ruoan kanssa. Nälkää ei ole tarvinnut kärsiä, sillä kaupasta löytyi kystä kyllä ja laatikoita saapui lisää lahjana. Itse erikoistuin vegaanisten jouluherkkujen kokkailuun. Seitan kinkku on jo klassikko meidän joulupöydässä, mutta nyt myös tämän hetken it-juttu porkkala pääsi kokeiluun. Tykkäsin. Oli kaiken savuaromin metsästyksen arvoista. Kyllä. Jopa Porista savuaromihyllyt huusivat paikoin tyhjyyttään. Erityisen hyvältä porkkala maistui mielestäni leivän päällä sitruunalla höystettynä kaurasmetanan kanssa. Harmi, että ruokakuvistani tuli ihan tärähtäneitä.


Vegaanisten reseptien ja valikoimien lisääntyessä alan olla yhä enemmän ja enemmän kallellani siihen suuntaan. Pääsääntöisesti olen ollut kasvisten, munan, maidon ja kalan syöjä. Lihaa olen joskus flexannut jos sitä on ollut tarjolla tai se olisi muutoin päätynyt roskiin.

Mutta nyt kyllä otan tavoitteekseni suunnata kohti vegaania suuntaa paikallisuutta suosien. Jostain syystä tekemäni vegaaninen ruoka nimittäin onnistuu muuta ruokaa paremmin. 😀  Intouduin tuijottamaa Youtubesta erilaisia kokkausvideoita ja kuvia Instasta. Aah. Ja nam. Tämän vuoden seitanreseptin, kuten myös tietty porkkalan, PS Olen Vegaanin videoilta. Ihan pakko kokeilla muitakin reseptejä.

Nyhtökauran joulueditio odottaa vielä kokkia ja siinä on huominen eräpäivänä. Kuka kumma tämän kaiken syö!

Mukavaan joulupäivän iltaa!


24.12.2016

Rauhaisaa, leppoisaa ja iloista joulua!


Toivoisin joulun taikaa päälle maan. Puurokauhaa, joka antaa maailmalle rauhan. Tuikkivia joulun tähtösiä. Joulun saapuvan jokaiselle, lapselle ja aikuiselle. Hyppiviä tonttu-ukkoja. Kulkusten kilinää.

Hyvää, rauhaisaa, iloista, taianomaista ja onnellista joulua!

12.12.2016

Pakkasella.
Pakkanen puhalsi halki pihan ja tienoon. Meillä ei ole lunta, mutta pakkanen on käynyt alle kymmenessä. Pihamaan kasvit värjöttelevät huurrekiteiden alla.

Mutta jo nyt jäätimantit alkava kadota nollasäähän. Katoavat yhtä nopeasti kuin lumi taannoin.

6.12.2016

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kuvassa Suomi-neito vuodelta 1906 heiluttaa siniristilippua. Tai ainakin tuolloin kortti on postileimojen perusteella lähetetty.

4.12.2016

Joulun valot hankien keskellä loistakoon.


No, okei. Ei meillä ihan hangiksi luokiteltavaa lumimäärää ole. Mutta maa on vihdoin peittynyt lumivalkeaan ja lumihiutaleet leijailevat illan pimeydessä. Meidän pihan joulupuulla on korkeutta suunnilleen puoli metriä. Söpönä kuin mikä se kuitenkin loistaa illlan pimeydessä. Sytyttelin lyhtyihin kynttilöitä. Pulkka ja lapiot ovat kovassa käytössä takapihan linnatyömaalla.

Mukavaa sunnuntain iltaa! Iloa, valoa ja energiaa tulevaan viikkoon!