22.1.2016

Suunnitelman muutos.Ei kaikki sitten mennytkään ihan suunnitelman mukaisesti. Talosta, jonka meinasimme ostaa, löytyi kosteusmittauksessa vesivahinko. Onnemme oli, että  ostotarjoukseen oli kirjattu ehdoksi kosteusmittaus. Niinpä pystymme vetäytymään kaupasta. Ikävämpi isku se on myyjälle.

Se talo ei siis ollut meidän talomme, se meidän talo on jossain muualla. Nyt muutamme väliaikaisesti vuokralle ja jatkamme rauhassa talon etsintää.

Tuossa kuvassa on yläasteikäisen Minnan unelmatalo. Olen sen joskus ennenkin täällä blogissani esitellyt. Nyt tekisin siihen hieman korkeamman kivijalan, pidemmät räystäät ja ruutuikkunat. Ja ehkä hieman leventäisin. Ja piirtäisin pihalle omenapuun ja syreenin.  Se on yksi vaihtoehto. Mutta kyllä minä niin kovin kovasti vanhoihin taloihin päin olen kallellani. Talo, jonka meinasimme ostaa ei ollut vanha. Mutta tykkäsin siitä ulkonäöllisesti paljon silti. Makuni on laaja.

Mutta hei! Mullahan on juuri ihan tuollaiset hiukset kuin tuossa kuvassa :D

19.1.2016

Talven selkä katkeaa.


Heippa! Mukavaa uutta vuotta! 

En ole toimertunut blogin äärelle. Aika on kulunut niin kovin sukkelaan. Minun murteessani sukkela tarkoittaa tässä yhteydessä nopeasti. Saataan toki käyttää sitä myös siinä merkityksessä, että jokin on ihan sukkelaa eli outoa. Yrittäkää nyt sitten saada puheestani selvää. 

Vanhan kansan mukaan talven selkä katkeaa Heikin päivänä. Eli nyt ryhdytään suuntaamaan kohti kevättä. Talvi on tullut vihdoin tännekin, kuten kuvista näkyy. Lunta meillä ei ole sellaisia määriä kuin jossain, mutta maat ja mannut ovat kuitenkin valkoisenaan. Päivän pidentymisen huomaa niin aamuisin kuin iltaisinkin.

Jänniä asioita tapahtuu. Tällä viikolla on tarkoitus kirjoittaa kauppakirjoja niin asunnon myyjän, kuin toivottavasti talon ostajankin ominaisuuessa. Pikkuisen haikeaa on lähteä Viikkarista, näistä maisemista, joita olen katsellut aktiivisesti muutaman vuoden ajan. 

Muutosten vuosi, sellainen tämä kait tulee olemaan. Uusi koti. Loppusuoralla oleva väikkäri. Ja toivottavasti myös uusi työpaikka.