1.11.2016

Turussa (keskiaikaviboja).


Facebookista katselin, kuinka ihmiset matkasivat syyslomillaan lämpöön. Me matkasimme lasten ja äitini kanssa päiväksi Turkuun. "Varför Paris, vi har ju Åbo", muistelin kangaskasseissakin näkynyttä tunnuslausetta. Pääkohteemme oli Turun linna. (Tai Aurojoen varren Pokemonit...)

Turussa paistoi talvea enteilevä aurinko. Linna oli yhtä ihana kuin aina ennenkin. Muisto ja representaatio keskiajasta.Olisin keksinyt vaikka mitä mielenkiintoista tekemistä Turussa, mutta yhteen päivään mahtuu niin kovin rajallinen määrä tunteja. Olisin halunnut shoppailla, käydä lukuisissa muissa museoissa ja kulkea puistoissa. Turun linnasta suuntasimme hetkeksi keskustaan. Isompi lapsi poimi innoissaan pokémoneja Aurajoen rantakaduilta. Kävimme myös Turun tuomiokirkossa. Keskiaikaisissa holveissa kaikui urkumusiikki, kyltistä päätellen kysessä oli jokin harjoitus. Uskomaton tunnelma! Pienempi lapsi tykkäsi kovin Kirkonrotta muistelee -näyttelystä.

3 kommenttia :

  1. Haha, Aurajoen rannoilla on kyllä poikkeuksellisen hyvät pokemon-apajat. Helsinkiläinen kaverini on valittanut, ettei stadissa ole tullut milteipä missään vastaan samanlaista lajidiversiteettiä. :D

    VastaaPoista
  2. Turussa on kyllä mukavan keskieurooppalainen tunnelma. Mitä kauemman ollaan täällä asuttu, sitä enemmän tykätään. Ei kun tervetuloa uusiksi vaan tänne :)

    VastaaPoista