2.11.2016

Melkein kuin sisustuspostaus.
Tajusin juuri, että olemme asuneet uudessa kodissamme pian jo puoli vuotta. Kesällä keskeneräinen sisustus ei niinkään häirinnyt. Silloin tuli lähinnä stressattua pihan tekemättömistä töistä. Nyt syksyllä on kuitenkin tullut oltua enemmän sisällä, ja levällään olevat nurkat ovat alkaneet vaivata aina vain enemmän. Valitettavasti en ole mikään siisteyden perikuva ja arjen sankari. Mutta vaikka olisinkin sottapytty, olen sitä enemmän esteetikko. Tykkään, että ympärilläni on siisti ja kaunista. Nyt täytyisi jostain löytää siivous- ja sisustuskärpänen. Ennen kuin menetän (tai menetämme) hermomme sekamelskalle ja sille, että kaikelle ei todellakaan ole määrittynyt omaa paikkaa.

Kirjoittelin to do -listaa asioista, jotka nyt ainakin pitäisi tehdä. Tai siis haluaisi...
 • Turhat tavarat veks. Loputon operaatio kasvavien lasten kanssa etenkin.
 • Vaatehuoneeseen hyllyjä. Toimivia. Äkkiä kiitos!
 • Poikien huoneiden maalaus/tapetointi. Leluille paremmat säilytysratkaisut (hyllyjä? vaatehuoneeseen?) Matot lattialle. Isommalle lamppu.
 • Makkarin sängynpäätyyn lamput. Uusi kattolamppukin olisi kiva.
 • Sänkyyn pääty. Vai pitäisikö sittenkin pohtia kokonaan uutta sänkyä. Uusi petari täytyy ainakin hankkia, vanha on rikki. 
 • Seinien maalailua/ tapetointia.
 • Lisää tilaa kirjoille. Vanhaan Lundiaan jatkoako? (Miehelle tiedoksi, että en suostu luopumaan niistä, jotka eivät nykyiseen hyllyyn mahdu.)
 • Tässä vaihessa totesin, että carpe diem. Sytytin kynttilän ja nautin kodista. 
Ja tästä listasta puuttuvat kaikki sellaiset arkipäivää mahdollisesti helpottavat asiat, joita huomaa tarvitsevansa (esim. takkapuunkantoteline, uusi kuivausmela kylppäriin jne.) sekä ne arkiset tekemiset ja talon huoltoon mahdollisesti liittyvät toimenpiteet. Sekä asiat, joita pihalla tulee keväällä tehtäväksi.

Vanha lipasto ja vaatekaappi ovat uusia tulokkaita kodissamme. Meidän koti on sekoitus vanhaa ja modernia. Näissä kuvissa paistaa enemmän se vanha. En oikeastaan tykkää mistään "muka vanhasta". Uusi saa olla selkeästi uutta ja modernia ja vanhat saavat näyttää vanhalta, kunhan ovat siistejä.


2 kommenttia :

 1. Ihana lipasto ja ihana kaappi! Ja noihin vanhoihin kalusteisiin uppoaa aika paljon tavaraakin piiloon. Jos vielä jaksaa tehdä sen karsimisen, niin sisällöksi jää vaan niitä kivoja tavaroita :)
  Viikon pidin taas kirppiksellä poistojani myynnissä ja loput, myymättä jääneet kärräsin sitten Pelastusarmeijalle. Tuli vähän kevyempi olo - ja kaappeihin tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Me olemme kuluneen vuoden aikana karsineet aika paljon tavaraa. Silti taas on isot kassit tavaara, jotka olisi tarkoitus lajitella myyntiin tai lahjoitettavaksi.

   Poista