26.9.2016

Ken Valkovuokkometsän salaisuuden kertoa voisi?

Lapsuuteni maisemissa Vanha-Ulvilassa Loukkurassa sijaitsee pikkuruinen metsäkaistale, jota lapsena kutsuin "Valkovuokkometsäksi". Tuolloin tuo metsä sai mielikuvitukseni laukkaamaan. Toisinaan kuvittelin sen Sherwoodin metsäksi, toisinaan luostarin raunioiksi, toisinaan muinaiseksi kauppapaikaksi.

Metsäkaistale kohoaa asutusalueen keskellä. Selvästi muuta maastoa korkeammalla käyrällä. Se on täynnä suuria kiviä. Kivijalan jäänteitä tai raunioita. Jokin suuri rakennus tai monen monta pienempää rakennusta siellä lienee joskus sijainnut. Kulttuurikasvejakin siellä on.

Mutta mikä tuon paikan historia oikeasti on? Osaisiko joku kertoa? Tai ainakin ohjata minut lähteiden äärelle? Haluan tietää, vaikka todellisuus oletettavasti on lapsuuden mielikuvituksen tuotoksia huomattavasti tylsempää.

Sijaintitiedot kartalta.

P.S. Pahoittelen kuvien laatua. Kannoin kainalossani pikku assistenttin Plasto-mopoa, joten valokuvaus oli sangen mahdoton tehtävä.

2 kommenttia :

  1. Oi miten nätti paikka. Minuakin alkoi kiinnostaa, että mikä paikka on alkujaan ollut? Historiaa on mukava kuulla. Valitettavasti minä en osaa valaista asia enempää =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt tunne, että pakko selvittää tämä salaisuus. Jonkin tarinan se kätkee sisäänsä, oli se sitten viime vuosisadalta tai kauempaa. Se on tällaista tämä ikuinen kyselyikä :)

      Poista