5.8.2016

Arki saapuu, saapuuko myös stressi?

 Arki. Se on alkanut tai oikeastaan se on alkamassa, sillä koululaisella on vielä loma. Kesän lomailut tulivat todella tarpeeseen. Kevät taisi olla aikamoisen stressaava muuttoineen ja kaikkine muine juttuineen meille kaikille.  Mulla olisi kyllä paljon opittavaa stressinhallinnassa noin muutoinkin... Jännitys arjen alkamisesta tuntuu jo nyt tunkeutuvan uniin. Stressaan, että miten ihmeessä koskaan saan väikkäriä valmiiksi? Mistä ihmestä löytäisin jotain töitä about just nyt heti? Mutta silti - miten kummassa arki sujuu jos olen kokoaikaisesti töissä?

Muistasipa sitä arkenakin elää niitä pieniä "lomafiilishetkiä". Pysähtyä. Hengittää. Olla yhdessä. Nauttia. Nämä kuvat ovat maanantailta, joka oli miehelläkin vielä lomapäivä. Se oli ihan vain sellainen pieni hetki rannalla. Niissä hetkissä tulevaisuus tuntuu suurelta mahdollisuudelta, ei sellaiselta toivottomalta epämääräiseltä lankakerältä. Stressi tuntuu silloin turhalta, koska kaikki kuitenkin on aikasmoisen hyvin. Mieli tuntuu positiiviselta, itsetunto tuntuu kohoavan ja maailma näyttää olevan täynnä mahdolliselta. (Pelottavasti sateinen arkipäivä meinaa kääntää fiilikset toiseen suuntaan.) Siinä sitä on haastetta, löytää polku kohti stressittömämpää ja positiivisten fiilisten arkea.

Nyt kohti viikonloppua! Aurinko paistaa tällä hetkellä, vaikka sääennuste vilisee pilviä ja salamoita. Carpe diem! Mukavaa viikonloppua!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti