21.6.2016

Pioni kukassaan ja vieraita puutarhassa.


Ensimmäiset pionit avautuivat meidänkin puutarhassamme. Vaaleanpunertavista nupuista avautui valkeana hohtavia kukkia. Juhannusruusua meillä ei (toistaiseksi) ole, mutta korvatkoon pionien kukoistus niiden valkeuden.

Mutta kyllä meinaan on riittänyt luontohetkiä meidän pihassamme, keskellä uudehkoa pientaloaluetta. Eilen västäräkki käytti meidän terassiamme lapsensa lentokoulutustukikohtana. Välillä poikanen istuskeli terassilla odottamassa, että mutsi tuo ruokaa. Se oli aika söpöä. Lasten kanssa keskustelimme, että luonnoneläimiin ei mennä koskemaan ja annetaan niiden olla rauhassa.

Illalla rusakkopariskunta päätti tulla kaivamaan juuri kuopsuttamaani kukkapenkkiä. Myöhemmin tyytyivät puputtamaan apilaa nurmikolta. Myöhään istutetussa kasvimaassa ei ole vielä mitään, mutta jos pian on, niin saapi nähdä kuinka käy. Olisiko kellään heittää vinkkiä, miten saada rusakot pysymään poissa pihasta? Ja miten nätisti suojata sato niiltä? Epäilen, että ei ole. Nuo ovat kaiken kukkuraksi hirmuisen kesyjä ja niitä taitaa olla aika paljon. Aivan kuten fasaanejakin. Ja kirvoja tänä vuonna.

4 kommenttia :

 1. Aita lienee paras suoja, ja tietääkseni se ainoa... Meillä jänikset tai rusakot syövät keväisin krookukset, varsinkin valkoiset ovat mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku aita täytynee kasvimaa-alueen ympärille ensi vuonna kehittää. Koko pihan aitaaminen ei mitenkään onnistu. Täytyy sitten vaan saada kukkapenkit niin rehottaviksi, että riittää rusakoillekiin syötävää :D

   Poista
 2. Onpa kaunis pioni. Meillä ei ole rusakoita.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kauniita, ja nämä avautuivat suurina ja hempeinä. Täällä tosiaan on rusakoita aikas runsaasti. Kiitti arvontavinkistä.

   Poista