16.6.2016

Panelian rivimylly.
Kesäretkeilymme Satakunnassa jatkuu. Eilen kävimme Paneliassa rivimyllyllä. Siinä sitä on Euroopankin mittakaavassa harvinaislaatuinen  neljän myllyn rivimylly 1800-luvulta. Ja ihan järjettömän idyllinen paikka. Historia tuntui aivan väreilevän.

Tarttis kyllä tehdä uusi reissu Paneliaan ja tutustua siihen paremmin. Nyt reissumme jäi vain pikavisiitiksi myllyllä. Olisi kiva käydä myllyllä pian uudestaan, rauhassa ja muutenkin käppäillä ympäriinsä Paneliassa. Sekä käydä myös ainakin Panelian museossa.

Panelian historia ja vaiheet ovat alkaneet kiinnostaa minua. Kaipa ne ovat ne juuret, jotka vetävät puoleeensa. Mummuni ja pappani (äitini vanhemmat) olivat kotoisin Paneliasta, kuten monta heitä edeltävää sukupolveakin. He eivät enää ole kertomassa tarinoitaan.

Lisätietoja Paneliasta löytyy vaikkapa osoitteesta panelia.fi/

2 kommenttia :

 1. Panelia on kaunis. Kaikkea kivaa katsottavaa riittää.
  Muistot taas tuli mieleen kun lapseni hypittiin noitten kivien päällä..tosin virtausta silloin vähenmmän ja patojen luukkuja kiinni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panelia on kyllä kaunis, totta! Minulle se tosin on vähän tuntematon, mutta täytyy tutustua Paneliaan paremmin. Kivet näyttävät kyllä just sellaisilta hyppimiskiviltä, varsinkin jos olisi vähemmän virtausta.

   Poista