8.6.2016

Luontopolulla Kaasmarkussa.


Yksi tämän kesän tavoitteistani on maakuntamatkailla mahdollisimman paljon. Visiteerata eri luontopoluilla ja kulttuuriperintökohteissa. Usein sitä hätkähtää, että wau, tuollainenkin paikka on olemassa! Ja ihan lähellä!

Keväällä näin erään facebook kaverini seinällä kuvia luontopolulta Kaasmarkussa Ulvilassa ja päätin oitis, että tuollahan on pakko käydä. Nyt vihdoin poikien kanssa sinne suuntasin. 1,8 kilometriä pitkä luontopolku lähtee Keskiseltä myllyltä (osoite Myllärinkuja). Myllyltä pääsee myös pidemmälle reitille, joka johtaa Nakkilaan Salomonkalliolle saakka. Sitäkin voisi joskus kokeilla. (Lisätietoa esim. http://www.kaasmarkku.fi/liikuntaa-ja-retkeilya/) Myllärinkujalle käännytään Leineperintieltä vanhan VPK:n rakennuksen vierestä.


Luontopolun alku on haastavaa maastoa, kapeaa polkua kapealla saarella. Haastava kulku aiheutti myös sen, että en saanut napattua yhtään tärähtämätöntä kuvaa kauniista maisemasta - koskista ja puiden katveista -  sillä huomioni kiinnitty nuorimmaisesta huolehtimiseen. Mutta kyllä vain, kaunista tuomilehdossa oli ja myllyn ympäristössä myös. Luontopolkua emme myöskään kokonaan kiertäneet, vaan palasimme takaisin asfalttitietä pitkin. Pienin tuntui väsähtäneen jännittävällä alkutaipaleella. Täytyy tehdä uusi reissu joku kerta.Luontopolun varrella voi luonnon ohella aistia paitsi luonnon, mutta myös palasia historiaa. Myllyn ja maaseutuhistorian ohella polun varrelta löytyvät verkatehtaan rauniot, jotka kertovat alueen teollisesta historiasta. Niitä emme juurikaan tosin nähneet koska käännyimme kesken pois reitiltä, mutta opastaulun mukaan polun varrelta sellainen piste olisi löytynyt.

Kaasmarkun jälkeen ajelimme Leineperiin aistimaan lisää teollista historiaa. Siitä lisää seuraavalla bloginkirjoitus kerralla.

8 kommenttia :

 1. Ihanaa, kun vinkkailet näitä retkeilyreittejä tänne. :) Löytyy ihan uusia käyntikohteita sun postausten ansiosta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uusia käyntikohteita koitan kovasti löytää. Kun ei tänä kesänä taida kauas ehtiä, on kiva olla vähän kuin turistina kotiseudulla ja tutustua uusiin kohteisiin.

   Poista
 2. Mahtavaa, että viet lapsesi luontoon ja tutustumaan entisaikojen pihapiireihin ja rakennuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lapset onneksi vielä ainakin tykkää, että heitä tuollaisiin paikkoihin vien. On kiva tehdä asioita joista tykkään itse ja lapsetkin tykkää :)

   Poista
 3. Mukava postaus! Kuvissa on tunnelmaa. Tykkäys myös maakuntamatkailuharrastukselle ja sillekin, että kerrot seikkailuistanne täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuolla oli tosi satumainen tunnelma, tuntuu, että sain vain laimennetun osan talletettua :)

   Poista
 4. Tällä viikolla kävin polun kiertämässä. Todella hurmaava paikka, hyttysineen päivineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmaava paikka se oli todella! Tarttis kyllä käydä kiertämässä koko polku. Kävin kurkkimassa blogistasi kuvia ja näyttää kyllä polun loppupuolikin vierailemisen arvoiselta :)

   Poista