9.5.2016

Yyterin lietteillä.


Lauantaina teimme perheen kanssa pikkuisen retken Yyterin lietteille. Meistä vain vanhin poikamme oli käynyt siellä ennen ja kyllä hän oikeassa oli - se oli upea paikka! Tähän väliin voi toki kysyä, että miksi ihmeessä en ole koskaan käynyt missään aiemmin, sillä sitä minäkin nimittäin ihmettelen. Lisätietoa Yyterinniemen retkeilyreitistä ja Yyterin lietteistä löytyy esimerkiksi Porin kaupungin sivuilta tai Visit Yyteri -sivustolta. Porin kaupungin sivuilta löytyy myös kartta, jossa retkeilyreitit näkyvät.

Pikkupatikointimme starttasi Langouran luontolavan parkkipaikalta (8 tieltä kääntyvän Huhtalanraitin päässä). Itse kyseinen luontolava jäi meiltä käymättä suunnatessamme toiselle polulle kohti lietteitä. Reitti kulki ensin pitkin hiekkatietä, jonka varrella lämpöisenä päivänä lenteli paljon perhosia. Tämän jälkeen reitti kulki pitkospuita halki metsän, päätyen lietteille.


Ensin pysähdyimme matalahkossa luontotornissa, jonka nimi oli ytimekkäästi Lietteet. Tornista avautui näkymä lietteille ja merelle. Kuvassa maisema näyttää lattealta, mutta oikeasti se oli hätkähdyttävämpi. Sellainen maisema, jota ei ihan joka päivä näe. Lintujakin oli paljon.


Jatkoimme vielä Sannannokan tornille, jonne johti tosi leveät pitkospuut. Nuo jotka näkyvät ensimmäisessä kuvassa. Sannannokan tornissa söimme retkieväämme, ihailimme maisemia ja luonnon äänimaisemaa.Suosittelen! Reitti oli hyvässä kunnossa, pitkospuut olivat tukevat.  Matkaa meidän reitillemme parkkipaikalta Sannannokan tornille ja takaisin tuli vajaat 4 kilometriä. Paljon jäi reitistä siis kulkematta, mutta piti ajatella perheen pienimmän jaksamista. Paljon hämmästeltävää ja kummasteltavaa riitti tuolle matkalle. Ehdottomasti täytyykin lähteä kulkemaan koko 8 kilometrin Lietteiden reitti joku toinen kerta.


4 kommenttia :

 1. Minulle tulee Yyteristä mieleen vain hiekkarannat. Tuo lietealue on ihan outo tuttavuus minulle. Onkohan nuo reitit olleet kauankin olemassa? Tosin meillä ei ollut omaa autoakaan, kun siellä lähinnä asuimme eli Reposaaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Lietteiden reitti ei tosiaan ole vielä kovin vanha. Jotain siellä on kait jossain ollut, mutta kokonaisuudessa reitti avattiin parisen vuotta sitten.

   Poista
 2. Hitsi vieköön. En ole itsekään tuolla liikuskellut, mutta joka kesä makoillaan yyterin rannoilla. Nyt pitääkin ottaa tämä kyseinen paikka silmän alle ja käydä siellä kiertämässä. :) Maisemat ovat ainakin melko muikean näköiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranta minullekin Yyteristä tulee mieleen, mutta näemmä alue kätkee sisäänsä muutakin kuin hiekkaa. Suosittelen käymään lietteillä(kin) :)

   Poista