27.5.2016

Kurkistus puutarhaan: kukkaloistoa sateen jälkeen.

Uuden kotimme puutarha on hyvällä mallilla. Entinen omistaja on hoitanut sitä rakkaudella. Tästä on hyvä jatkaa ja toteuttaa puutarhaunelmiani. Meillä on noin 1500 neliön tontti uudehkolla omakotitaloalueella. Pihassa on hyvä nurmikko, kasvit ovat vielä pieniä. Perennojen lisäksi löytyy esimerkiksi raparperia, omena-, päärynä-, luumu- ja kirsikkapuita sekä marjapuskia. Lempikukkiani lemmikkiä ja malvaa pihasta ei vielä löydy, joten täytyy korjata tilanne mahdollisimman pian.

Tänään sateen jälkeen löytöretkeilin puutarhassamme katsellen mitä kaikkea sieltä löytyykään. Sateen jälkeen vesipisarat kimaltelivat kuin timantit. Tunnustettakoon, että en tunnista kaikkia kasveja. Pioninnuput, kirsikkapuun, särkyneensydämen ja kerrotun akileijan tunnistin, mutta sininen keltaista kukkaa ja pieniä punaisia ja valkoisia en tunne.

10 kommenttia :

 1. Ihania kukkia! Se on ihan loistojuttu, kun edellinen asukas on hoitanut pihaa hyvin. Veikkaisin, että nuo sun kasvit on ritarinkannus (sininen), isorikko (valkonen) ja patjarikko (punainen) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Patjarikkohan se oli! Nyt jo tuntuu niin tutulta nimeltä :) Ja valkoista löytyy pihasta sekä patja- että isorikkona. Minä ajattelin tuon sinisen olevan joku akileija.

   Poista
 2. No siellähän se tunnistus tuli, minä en olisi osannut auttaa. Ihana uusi koti teillä, onnea uuteen tupaan! Ja ihanan iso pino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isoa piha ilmeisesti tarkoitit :), joo niin on. Se oli yksi talonetsintäkriteereistä ja onneksi toteutui :)

   Poista
 3. Paljon onnenhetkiä ja iloa uuteen kotiin ja sen suloiseen puutarhaan. Kaikkea hyvää Teille!

  VastaaPoista
 4. Keltavihreä on kultatyräkki : ) Sininen vaikuttaa minustakin akileijalta.

  Onnea paljon uuteen kotiin ja puutarhaan! Mainiota, että piha on hyvin hoidettu ja hedelmäpuut yms. löytyy valmiina.

  VastaaPoista