8.4.2016

Kesäretkien suunnittelua.


Talven olen linnoittautunut aivan liiaksi sisätiloihin. Eilen tajusin kuinka paljon kaipaankaan retkille metsään ja vetten äärelle. En ole mikään varsinainen eräihminen. Ehkä sielultani, mutta en taidoiltani Kokemuspohjani luonnossa liikkumisesta on toistaiseksi kovin hatara. Mutta rakastan luontoa ja nautin retkistä luonnonhelmaan ja yritän opetella luonnossa liikkumista. Ja luonnollahan on ihan tutkitustikin terveysvaikutuksia!

Meidän perheessä retket tehdään useimmiten lasten ehdoilla. Haluan tarjota heille hetkiä luonnossa toivoen, että heille muodostu jonkinlainen luontoyhteys. On ihana myös huomata kuinka he rauhoittuvat esimerkiksi metsässä. Pitäisi useammin lähteä heidän kanssaan luontoretkelle. Haaveilen myös polkujuoksuretkistä metsässä, mutta ehkä ensin minun pitäisi kehittää suunnistustaitoani. Ja haaveilen myös maastopyörästä (salaa kadehdin miestäni ja vanhempaa poikaani, joilla sellaiset on...).

Olenkin nyt pohtinut, minne tänä vuonna voisi retkelle suunnata. Olen huomannut, että ihan lähitienoillakin on paljon mielenkiintoisia paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt tai en ole käynyt vuosikausiin. Ainakin suhteellisen lähistöllä sijaitsevissa  Rottajärvellä ja Kettukalliolla voisi käydä. En ole niitä koskaan nähnyt. Ja Porissa Yyterinniemen retkeilyreiteillä sekä Joutsijärvellä voisi käydä. Retkikohteita on muuten helppo löytää Retkipaikasta sekä laavuja laavu.orgista.

Kuvissa on joitakin retkikohteitamme menneiltä vuosilta. Pomarkun Isonevalla on ollut kiva käydä pienellä eväsretkellä lasten kanssa. Kävellä pitkospuilla, ihailla lintuja perhosia, ötököitä ja sisiliskoja sekä ihmetellä hiljaisuutta.


Porissa meren äärellä oleva Kallo kait on ikuinen rakkauteni kohde. Se on paikka, jossa menimme kihloihinkin. Paikka onkin vilahdellut blogissani monta kertaa.


Pirulanvuori Suodeniemellä, Suodenniemen ja Lavian rajamailla on mahtava paikka. Sen näkötornista avautuvat maisemat ovat pakahduttavia. Pirulanvuoren maisemathan ovat tuttuja euron kolikostakin.

Mikä on sinun lempi retkikohteesi? Voisitko suositella minulle jotakin retkikohdetta? Entä linkkisuosituksia retkien suunnitteluun?

4 kommenttia :

 1. Me tykkäämme myös kovasti retkeilystä! :) Käymme mm. paljon erilaisissa saarissa ja luontopoluilla. Odotan todella paljon, että saisimme aikaiseksi kevään ensimmäisen pyöräilyretken. Vähän eksoottisempi retki oli myös pääsiäisen aikaan kun lomailimme Pohjois-Ruotsissa ja kävimme siellä koiravaljakkoajelulla vuorissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todelliselta elämykseltä tuo koiravaljakkoajelu vuorissa! Saaret ja luontopolut ovat kivoja kohteita. Kevään eka pyöräretki on meiltäkin vielä tekemättä. Täällä ainakin on vielä ollut kovin kylmä ja kova tuuli. Ehkä ensi viikonloppuna.

   Poista
 2. Hienoja ja tuttuja kohteita jo mainitsitkin! Joutsijärvi on todellinen helmi, reitillä voi viettää vaikka useamman päivän tai sitten ajella autolla sopivaan paikkaan ja kulkea lyhyemmän, lapsillekin sopivan etapin. Olen vienyt sinne myös toistakymmentä ihmistä polkujuoksemaan ja vaikka on välillä eksyttykin niin kaikki ovat ihastuneet alueeseen. Suosittelen siis lämpimästi :)

  Kannattaa selailla myös sellaista kirjaa kuin Suomen rotkot joka kertoo huikeista paikoista joista vain harva tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä!Täytyypäs päästä selailemaan tuota kirjaa. Joutsijärvi todella on helmi. Ne maisemat ovatkin minulle jonkin verran tuttuja, joskin täytyy tunnustaa, että viime käynnistä on jo todella pitkä aika. Sinne tosiaan voisi lähteä polkujuoksemaankin.

   Poista