28.3.2016

Turussa keväällä kerran.
Edellisviikolla pistäydyin Turussa Kansatieteenpäivillä. Hyppäsin aikaiseen bussiin voidakseni hetken hengähtää ja kävellä pitkin Turun katuja. Niin ja koska liput olivat halvemmat. Mutta kuulostaa paljon hienommalta kuvailla, kuinka halusin kävellä silmät auki, havainnoida ympäristöä ja antaa ajatusten virrata. Eniten tykkään kulkea vanhoilla kaduilla. Aistia aikakausien askeleet. Tuntea mukulakivien tai sorapolkujen struktuuri. Tykkään kulkea siellä, missä on puita. Missä linnut laulavat kaupungissakin. Siitä elämyksestä voisin maksaakin, ainakin jos aika on rahaa. Mukanani oli pikkuinen pokkari, mutta pakko oli talletta noita kevään ja historian sävyjä.

Seminaari oli antoisa. Oli kiva pitkästä aikaa pitää työryhmäpuheenvuoro. Oli kiva inspiroitua innostuneesta ilmapiiristä. Se, joka väittä, että humanistisella tutkimuksella ei ole arvoa tai vaikuttavuutta, ei tiedä mistä puhuu. Suosittelen häntä vaikkapa tutustumaan tutkimuksiin ja siihen kuinka moniulotteista ja monitieteistäkin tutkimusta sieltä kentältä löytyy.

Ennen seminaaria pistäydyin Åbo Akademin lähellä olevassa kahvilassa. En muista enää tuon kahvilan nimeä, mutta se oli vanhassa talossa ja sieltä saattoi löytää ikkunapöydän. Juuri siinä istuessani, katsoessani ikkunasta katua, jota pitkin opiskelijat riensivät, tajusin kevään saapuneen. 

Kesti hetki saada mieliin nuo tunnelmat. Muistaa taas seminaarista ja kevätvalosta iskenyt inspiraatio. Kotimatkalla kevät peittyi takatalveen ja mahtava fiilis poskiontelosärkyyn. Palasin hetkeksi takatalveen. Poskiontelotulehduksen parantuessa palasi kevätkin :)


4 kommenttia :

 1. Siellähän se vanha tuttu opiskelukaupunki kauniina kuvissasi vilahtaa! Onnea muuten uuden kodin löytymisestä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä Turussakin vielä löytää kauniita vanhoja rakennuksia...muutaman..:) Kahviklan nimeä en muista minäkään, mutta olen kyllä siellä kerran käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi siellä vielä niitä on, vaikka turuntauti paha onkin ollut. Sama vika se on valitettavasti ollut muuallakin Suomessa. Minulla on tapana kulkea aina sieltä, missä ne vanhat talot ovat :)

   Poista