31.3.2016

Herätys!


Pakko tunnustaa. Talvi on mennyt kuin unessa. Ekan syysflunssan iskiessä unohdin liikuntamotivaation. Moneen kuukauteen en käynyt lenkillä, vaikka olin ostanut loskakelejä ajatellen Goretex-lenkkaritkin. Energisyyden ja liikunnallisuuden rippeet, joita kesällä itsestäni olin löytänyt kaikkosivat jonnekin. Tuntui, että kremppaa ja flunssaa sekä kiirettä oli yksi toisensa perään. Pienet kuntoilumotivaation pirskahdukset hukkuivat aina jonnekin -  jos ei uuteen flunssaan, niin johonkin mukakiireeseen. Huomasin ryhtini painuvan kasaan, silmäpussien kasvavan ja vaatteiden kiristävän. Vaakakin näytti eri lukemia kuin ennen. Söin miten sattuu, vaikka uskottelin itselleni syövän perusterveellisesti. Huomasin alentuneesti miettiväni, että "Mää ny vaan oon tämmönen!".

Blogikin on ollut tauolla, sillä enhän minä ole mihinkään hetkiin pysähtynyt. Arki on ollut jonkinasteista suorittamista. En ole liikkunut luonnossa, en oikeastaan katsellut ympärilleni. Blogi on ollut minulle hyvä väline, syy pysähtyä huomioimaan maailman pieniä yksityiskohtia. Aluksi laitoin tänne lähinnä luonto- ja kukkajutuista. Tekstit olivat hyvin lyhyitä "tunnelmapaloja". Ajansaatossa blogistani on tullut enemmän sillisalaatti, mutta koko ajan ajatukseni on ollut havainnoida maailmaa ja elämää omin silmin. Siihen kategoriaan mahtuu aika paljon :D 

Mutta takaisin kuntoiluun ja hyvinvointiin... Eipä kait tässä muu auta kuin ryhdistäytyä jälleen kerran. Jo parin viikon jälkeen epäilen näkeväni olemuksessani ja fiiliksissäni pienen muutoksen. Sain synttärilahjaksi helmikuussa Xbox Oneen Kinectin, jonka kanssa voi pelata pelejä liikkumalla. Nyt olen tanssipelien lisäksi innostunut Xbox Fitnessin kuntoiluohjelmista.  Vähän kuin olisi jumppatunnilla omassa olohuoneessa. Sopii hyvin kaltaiselleni kotihiirelle. Ajatus juoksemisesta tuntuu taas mukavalta, nyt vain täytyisi lähteä sinne lenkille. Kahvakuulailu on vähän vaikeaa täällä vuokrakämpässä, kun on aina joku rojuläjä edessä.

Motivaatio? Inspiraatio? Miten sen saa ylläpidettyä? Kuinka sokerihiiri saa jätettyä herkut kauppaan ja kaappiin? Kuinka oppia uusia tapoja? Miten innostaa haastamaan itsensä uusiin suorituksiin? Kas siinä pulmani. Vaikeinta on ehkä se liikkumaan lähteminen.


2 kommenttia :

  1. Mun mielestä se on siitä kiinni, että oikeasti päättää ryhtyä toimeen. Itsekin voisin tuota ruokavaliota hieman katsastaa. Turhat herkut hedelmiksi ja smoothieta aina silloin tällöin. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, ei siinä muu auta kuin päättää. Syksyt ja talvet vaan aina saa mut unohtamaan hyvät päätökseni. Mutta ehkä joskus opin :)

      Poista