22.6.2015

Helsingissä lasten kanssa.Tatu ja Patu Helsingissä -kirjan innoittamina teimme 3- ja melkein 7-vuotiaan sekä mummun kanssa kahden yön kesälomamatkan junalla Helsinkiin. Korkeasaari, Suomenlinna, Luonnontieteellinen museo, Kansallismuseo sekä muutama lelukauppa/-osasto tulivat erityisen tutuiksi. Kuulemma menemme Helsinkiin uudelleen. Mutta pynnöistä huolimatta en luvannut muuttoa. 

20.6.2015

Kalliolla kukkulalla.
Juhannuspäivän kunniaksi aurinko ja tuuleton sää ilahdutti meitä, kunnes jo satoikin taas taivaan tääydeltä. Pilvet näyttivät enteilevän ukkosta, mutta ne toivatkin vain sateen.

Poutasään aikaan, pilvien kerääntyessä taivaalle, kävimme Porin Ruosniemessä olevalla kalliolla ja lammella. En oikeastaan tiedä mikä paikan oikea nimi on. Joku puhuu Ankkalammesta, toinen louhoksesta. Kiipesimme kalliolle katselemaan maisemia. Toisaalla siinsi kaupunki, kirkontorni ja tehtaanpiippukin. Toisaalla maalaismaisema vehreine peltoineen.

Tällaiset hetket ovat niitä Hetkiä. Nuo hetket ovat pieniä pysähdyksiä kaiken kohelluksen keskellä, muistutuksia siitä mikä oikeasti on tärkeää. Ei silläkään oikeastaan ollut väliä, että lintu kakkasi lippikselleni. Ihan vain pysähtyä hetkeksi. Aistia luonnon läsnäolo. Pohtia minne polut vievät (joskus lähden niitä kulkemaan).

12.6.2015

Kesäpäivä. Vihdoinkin.


Vihdoinkin kesän tuntua ilmassa! Ihan uskalsi kulkea sortseissa iltaan asti. Meninkin sitten katsomaan säätiedot ja kylmeneväähän ne lupasi. Mur. Minä haluan kuuman kesän! Talvella kuuluu olla kylmä ja kesällä kuuma, jos minulta kysytään.

Tänään vietin päivän lapsuusmaisemissani. Katselin äitini kauniita kukkia. Pysähdyin hetkiin, vaikka lapse touhottivat minkä ehtivät. Läheisellä Pappilanlammella  näkyi uimassa vain pari sorsapesuetta. Kun minä olin lapsi, ei vesi ollut noinkaan kirkasta. Lampeen johtava oja oli likaviemäri. Mututuntumalta uskon, että Pappilanlammen monimuotoisuuskaan ei silloin ollut nykyistä luokkaa. Ainakaan en muista niin monien lintujen laulaneen tai kasvien kukoistaneen sen rannoilla. Toivoa on.

----
Finally it feels like summer! Finally it was warm enough to wear shorts. This summer has been unbelievable cold. And well the weather forecast doesn't promise too good summer weather for the coming days. I love summer. I love hot summer.

Today I spent my day at my childhood landscapes. At my parents' there's so pretty tiny garden and I enjoyed all those flowers. Carpe diem. We also went to the Pappilanlampi pond. It was far too cold to swim. The only swimmers were those anatidae families. 

9.6.2015

Kuljeskelin Helsingissä.

Tein lauantaina päivävisiitin Helsinkiin. Heräsin varhain ja ävelin halki aamuöisen kotikaupungin. Aamuauringon säteet valaisivat viileitä katuja. Syreenit tuoksuivat ja linnut lauloivat. Hyppäsin junaan klo 5:20.

Noin yhdeksältä olin jo aurinkoisessa  Helsingissä. Iltapäivä kului kokouksessa, mutta aamupäivän ja illan ennen bussin lähtöä ennätin kiireettömästi kävellä Helsingin puistoissa ja rannoilla. Helsinki näytti minulle merellisen kauneutensa.

-----
Last Saturday I spent a day in Helsinki, the capital of Finland. I had a meeting but thankfully also had enough free time to walk around with no rush. What a beautiful day!