7.4.2015

Pääsiäisen aikaa. Luontoa ja historiaa.


Pääsiäisen hitaat päivät tulivat todella tarpeeseen. En voi sanoa heittäneeni aivoja narikkaan, sillä siinä kaiken kivan keskellä aivot tuntuivat toimivan paremmin kuin aikoihin. Tuli tehtyä kaikenlaista lomamaista, vaikka majapaikka olikin ihan kotona. Loman aikana tuli polkupyöräiltyä, skeitattua (!), ihailtua maisemia ja heräilevää luontoa, nukuttua, syötyä, luettua historiaa, käytyä kotikaupungin lisäksi kahdessa muussa kaupungissa ja ja ja.

Yllä oleva kuva on Porista Luotsinmäenhaaran varrelta. Hassua kuinka läheltä keskustan melua ja asuinalueita voi löytyä luonnonrauha. Kotosalla lueskelin Satakunta Kotiseutututkimuksia II:sta kuinka 1850-luvulla suuren itämaisen sodan aikana Luotsinäyrimäellä vahdittiin kaupunkia ja "Luotsiäyrimäen alapuolelle n. s. Makkarajuovan läntiselle rannalle rakennettiin muutamia pattereita".  Nykyisin en ole Luotsiäyrimäestä kuullut puhuttavan, sijainnin perusteella oletan sillä tarkoitetun nykyistä Luotsinmäki-nimistä paikkaa.


Pahoittelen kuvan huonoa laatua ja hassussa kohtaa olevaa horisonttia. Nappasin kuvan Instagramiin kännykällä pyörälenkin varrelta. Kokemäenjoki vetää minua puoleensa.  Nyt löysimme pyörälenkillä joen varrelta, jostakin kaupungin yläpuolelta, penkin, josta avautui varsin perinteikäs maisema - jokea, peltoa ja latoja. 


Ja oi kyllä! Kyllä ne leskenlehdet täälläkin jo kukkivat! Nekin oli pakko ikuistaa instagramiin. Kyllä voi pieni kukka tehdä ihmisen iloiseksi :)

Arki onkin hyvä aloittaa niiskuttamalla ja kröhimällä. Flunssamagneetti täällä hei.

3 kommenttia :

 1. Niin oli pieni irrottautuminen täälläkin tarpeen. Nyt arki vähän haparoi, mutta josko se jo huomenna paremmin. Onhan sitten jo keskiviikko :) Kivaa lyhyttä viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivaa lyhyttä viikkoa myös sinne :)

   Poista
 2. Horisonttihan on valokuvausopillisesti iha oikeessa kohassa. Valokuvausopuksissahan opetetaan, että horisontti ei saa sijaita kuvan keskilinjalla vaan joko valokuvan yläkolmanneksen tai alakolmanneksen kohdalla riippuen siitä, haluaako korostaa maata vai taivasta. Horisonttiviivan sijoittaminen keskelle kuvaa on kuulemma amatöörimäistä :)). Kivoja kuvia joka tapauksessa.

  VastaaPoista