14.3.2015

Pikkupiha kaipaa muutosta.


Meidän ikioma piha on aivan pikkiriikkinen rivarin etupiha. Ylläoleva kollaasi kertoo millaista meillä oli viime kesäkuussa. Piha on kivetetty ennen meidän tähän muuttoamme, mikä on ihan passeli ratkaisu. Kivetyksen lisäksi meillä on lautarakenteinen terassi muutaman portaan päässä maantasosta. Terassin kautta kuljetaan myös kuistille.


Havukasvit ovat vallanneet pikkupihamme. Kukkapenkissä kasvaa kataja ja marjakuusi. Pihan toisessa reunassa  huojuvat suuret tuijat. Joo, ne ovat olleet pieniä joskus ja tuijilla on ollut ihan kiva tehtäväkin estää kadulta tulevaa pölyä. Mutta. Kuvista voi nähdä kasvuston mittakaavan verrattuna pihaan. En nimittäin päässyt riittävän kauas kuvaamaan, jotta kokonainen tuija tai kataja olisi tullut kuvaan. Tuli näet seinä tai aita vastaan. Kukkapenkin kataja ja marjakuusi kaiken lisäksi ovat juurillaan vallanneet koko multa-alan. Lisäksi ne varistavat nykyisin hirmuisesti neulasia. Mitähän sitä oikein tekisi? Olisiko aika suorittaa harvennushakkuita? Saisiko polkupyörille jonkin kivan parkkeerauspisteen?

Samalla pohdiskelen kuinka maksimoisin ruukkupuutarahan koon. Satoa olen tähän mennessä saanut tomaateista, avomaankurkuista, kesäkurpitsasta ja yrteistä. Haasteita asettaa se, että pihassa on oikeastaan vain joko varjoisaa paikkaa taikka sitten terassin kesäisin paahtavaa kuumuutta.

4 kommenttia :

  1. No tässäpä vinkkiä kun kysyit... Jätä kulmaan tuo kataja (vai onko se se marjakuusi) ja ota toinen kokonaan pois. Sitten tilalle jotain puolikorkeaa yksivuotista tai monivuotista. Pientä ruusua, pioni,... Tai muutama alppiruusu. Ja eteen jotain matalaa. Tuo sun vihreä "yrttitarha" on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä :) Kataja on tuo kuvassa vasemmalla ja marjakuusi oikealla. Kataja varistaa nyt kyllä niin kamalasti, että ehkä sen on aika lähteä. Tuo on siis todella pieni tila, joten kovin montaa kasvilajia siihen ei mahdu. Hmm… Vaihtoehtoja on niin paljon :D

      Poista