11.3.2015

Oi sinitaivas ja lintujen laulu!
Ihana aamu! Sininen taivas, aamuauringon säteet, varjojen leikki ja lintujen kevätmielinen laulu! Oli pakko henkäistä syvään ennen arjenaskareisiin palaamista. Näin keväällä nekin muuttavat muotoaan. Eilen muun muassa kylvin tomaatin siemenet, ostin puutarhasakset ja pohdin semanttisia metafunktioita. Viimeksi mainittu asia liittyy siihen, mihin oikeasti yritän keskittyä. Tosin väitän, että parhaimmat ajatukset syntyvät ulkoillessa, luonnossa tai puutarhatöissä. 

Joskus tosin kannattaisi keskittyä tarkistamaan, mitä on kirjoittanut. Maananantaina nimittäin lähetin eräälle sähköpostilistalle viestin, jonka otsakkeessa toivotin ihmiset tervetulleiksi suunnittelemaan väentappamista. Niin, minun piti kirjoittaa väentapaamista… Melkoisen paha typo. Klassikkoainesta, totesi eräs tuttavani facebookissa. Toivottavasti korjaava pahoitteluviestini tavoitti kaikki. Harmittaa, että en kirjannut siihen, että mielestäni väkivallattomuus on suurinta rohkeutta.

Elämä on haaveilua, toiveita, angstailua ja epätietoa tulevasta. Voi kumpa kevätauringon säteet kuljettaisivat minulle ajatuksen siitä, mitä elääkseni tulevaisuudessa teen. Apurahoja väitöskirjaan on hakusessa ja töitä etsin, mutta juuri nyt kaikki on epävarmaa. Yritän pitää silmäni ja korvani auki. Yritän jaksaa uskoa, että suuri mahdollisuuteni on jossain. En vain ole vielä löytänyt sitä.

Haaveissani kuljen puutarhassa. Työnnän sormet multaan. Kylvän nauriita (löysin pussillisen siemeniä kaapista). Juoksentelen metsässä. Tässä hetkessä huomaan eksyväni selailemaan mummonmökkitarjontaa.

Sisällä kukkii äidiltäni saama kukka. Se piristää nyt ja se piristi viime viikolla kun olin mahataudissa. Kukinnan loputtua sen voi istuttaa ulos.


2 kommenttia :

  1. Onpas muuten kumma miten paljon tämä valo ja keväinen keli ovat tuoneet energiaa! Ihan pursuaa... Tsemppiä sinne tulevaisuuspohdiskeluihin. Ei ole helppoa olla tutkija, olen seurannut vierestä hyvän ystävän pohdintoja... Mutta nautitaan keväästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tutkiminen on kivaa, mutta epävarma tulevaisuus välillä vähän rassaa. Ja kun niin moni asia kiinnostaa :) Olisi kiva jos voisi yhdistellä tutkimista ja käytäntöä sopivissa määrin. Mutta tosiaan - nautitaan keväästä!

      Poista