6.1.2015

Pyrkimys liikkeeseen.


Lopetin uudenostolakkoni hetkeksi ja ostin juoksuvaatteet. Elämäni ekan juoksutakin! Nyt minulla ei enää ole perustelua vältellä juoksemista hellekauden ulkopuolella siksi, että vaatteet hiertävät ja takki nousee kainaloon. Kahden lenkin kokemuksella voin sanoa, että oli onnistunut ostos.

Operaatio Minna kuntoon alkakoon. Jep. Tämä on alkanut ennenkin, mutta (*nolottaa*)… En tiedä mistä saisin lopullisen ja pysyvän motivaation, vaikka järki ja kroppa juuri nyt sanovat, että on pakko. Peilistä katsoo nuutunut selkäjuminen eukko, jonka päätä särkee arkena liiasta tietokoneen tuijotuksesta johtuen. Eukko joka liian helposti nappaa buranan päänsärkyyn, vaikka tietää, että säännöllinen liikunta ja terveellisempi ruokavalio estäisi monet päänsärkykohtaukset.

Kesän suuri liikuntaflow katosi syksyyn mennessä. Liikkumiselle ei muka jäänyt aikaa, koska täytyi tehdä sitä ja tätä. Totuus kuitenkin on, että en jaksa sitä ja tätä jos en liiku, syö tervellisesti ja nuku riittävästi (nukkunut sentään olen mainiosti pääsääntöisesti). Huomaan käyväni puoliteholla, vaikka näennäisesti koko ajan teen jotain. Puhun tässä vain itsestäni. Ehkä on myös niitä joita pelkkä tieto ja aivotoiminnan harjoittaminen pitää pystyssä (vai onko?). 

Ennen joululomaa olin todella väsynyt. Paikkoja kolotti ja oli semisti flunssainen olo. En kuitenkaan oikeastaan ollut kipeä, mutta mikään ei sujunut. Niin ajatus, kuin askelkin kulkivat raskaasti. Asioihin tarttuminen tuntui vaikealta. Alavireisyyteni ja takakireyteni on valitettavasti vaikuttanut myös käyttäytymiseeni ja näkynyt mm. kiukunpuuskina ja sekasotkuisena kotina. Pelästyin. On aika todella ottaa itseäni niskasta kiinni. Itsestään huolehtimisessa ei ole kyse mistään turhamaisuudesta, vaan jaksamisen ylläpitämisestä, kun siihen terveenä ihmisenä minulla on mahdollisuus. 

Haasteenani on saada kuntoiluintoilu ja halu löytää tasapaino pysymään. Liian monta kertaa olen aloittanut, innostunut ja jälleen jumittunut tietokoneen ääreen tai sohvalle. Nyt olisi aika löytää uutta balanssia ja hyvinvointia elämääni. Siinä yksi pyrkimykseni tälle vuodelle. On taas lähdettävä liikkeelle Opittava pitämään itsestään huolta. 

P.S. Kuvassa taivas vuoden ensimmäisenä päivänä. Vaaleanpunaisia pilviä :) 


6 kommenttia :

 1. Sama yritys täällä... Tsemppiä meille!

  VastaaPoista
 2. Muutapa otsikko muotoon "Päätös liikkeeseen!"
  Tsemppiä, sä pystyt kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättänyt olen niin monen monta kertaa, että jos nyt koitan pyrkimällä :D Kiitos tsempistä! Ainakin eka viikko on sujunut mukavasti.

   Poista
 3. Tsemppiä tavoitteeseen! samoja pyrkimyksiä minullakin :)

  VastaaPoista