31.12.2014

Vuoden 2014 kuukaudet kuvina //kesä.


Kesäkuu.Pakahtumia luonnon kauneuden äärellä.
Minulla oli onni suoda lapsilleni loma kesä- ja heinäkuiksi. Kesäisten kelien jälkeen kesäkuusa oli välillä musertavan viileää. Eräänä kesäkuisena päivänä tuijotin harmaata merimaisemaa Kallossa kuopuksen kanssa. Tuntui kuin olisin pakahtunut meren kauneuden edessä. Pysäyttävää oli myös luonnon vehreys, kukkaloisto ja vauhdikkaat hetket lasten kanssa.

Kesä oli minulle jonkinlaisen uuden, syvemmän, luontosuhteen rakentumisen aikaa. Kesä oli retkien ja hetkien aikaa. Kauan kaipaamieni helteiden aika koitti heinäkuuksi.

Heinäkuu.
Oi Kokemäenjoki!
Heinäkuu oli lomahetkien lisäksi Kokemäenjoelle omistamani kuukausi. Kuun alussa tapahtui suuri nikkelionnettomuus. Huolestuneistuneina kansalaisina perustimme vanhan opiskelukaverin kanssa Mun Kokemäenjoki on tärkeän. Olen aina ollut ujo ja oman äänen julkinen esiin nostaminen on ollut minulle liian suuri kynnys astuttavaksi. Mutta tuona hetkenä mittani täyttyi. Uskalsin avata suuni ja se oli elämässäni suuri askel. Voitin itseni, ujouteni ja paniikin tunteet. Vaikka koin inspiroitumista ja voimaantumista, koin samalla surua siitä, että aktivismi söi aikaa perheen yhteisiltä hetkiltä.

Heinäkuu.
Ne ihanat hetket.
Heinäkuussa vietimme kymmenettä hääpäivää. Pakenimme kaupungin jazzhumua pyöräretkelle. Vietimme kiireettömän hetken Kallossa piknikeväiden kanssa. Katselimme auringonlaskua. Lopulta pyöräilimme halki keskiöisen hämäryyden, sumuisten peltojen. Koin suunnatonta onnea olla siinä, hänen kanssaan, keskellä kesäistä luontoa.

Elokuu. 
Sadonkorjuun aika.
Elokuu oli sadonkorjuun aikaa. Vaikka osan sadosta veivät tihulaiset, tuli satoakin ruukkupuutarhastamme. Tomaatit olivat maistuvia, vaikkakin vähän hassun mallisia.

Elokuu merkitsi myös arkeen palaamista. Syksy alkoi saapua. Väikkärikiireet, Kokemäenjokiaktivismini ja arjen häsläykset täyttivät päivät. Bloggaamiselle ei tuntunut riittävän aikaa, bloggaustahti hiljeni. Samalla unohdin elää niissä pienissä hetkissä. 

2 kommenttia :

  1. Hienoa, että olet ryhtynyt aktivistiksi. Ja tarkoitan tätä todella. Arvostan ihmisiä, jotka tekevät asioita arvostamiensa ja tärkeinä pitämiensä asioiden eteen, eivätkä vain valita. Todella hienoa.
    Toivotankin siis sinulle aktiivista, hyvää ja tasapainoista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. On lohdullista ajatella viime kesää kun uusi kevät on ihan nurkan takana. Toivottelen iloista vuodenvaihdetta ja onnekasta uutta vuotta!

    VastaaPoista