21.6.2014

Puutarhassain.Asumme melkein kaupungissa puutaloalueella alueen pääasialliseen rakennuskantaan suhteutettuna uudessa rivitalossa. (Jep. Toki tällainen kultturiperintötäti ja vanhojen talojen rakastaja on siitäkin henkistä kriisiä kärsinyt :D) Kuten varmaan tiedättekin, olen puutarhahaaveilija. Tulevaisuudessa toivon omistavani sellaisen puutarhan jossa pystyy kyykistymään ilman, että pehva osuu keinuun tai kaata jotakin takanaan olevaa. 

Pikkiriikkisellä omalla pihallamme yritän sitkeästi antaa pikkuisen viherpeukaloni edes hieman temmeltää. Kukkapenkki on päässyt villiintymään, mutta kun kaikki on niin kivoja. Tämä periaate toimisi ehkä paremmin jossakin suuremmalla alalla. Siellä nököttää kataja, marjakuusi  ja joukko perennoija malvan hallitsemana. 

Varsinaiset lempeyteni kohteet löytyvät ruukuista. Tosin en tiedä miten sadon tänä vuonna käy. Kesäkuu on ollut kylmä meilläkin. Tomaatit (Outdoor girl) ovat aloittamassa kukintaansa mutta hitaasti. Avomaankurkkujen lehdet ottivat kylmistä öistä nokkiinsa. Pari aurinkoista päivää tosin näyttäisi antaneen niille uutta puhtia. Kesäkurpitsa kukkii suuressa ruukussa. Lisäksi on härkäpapua, paprikaa (josta ei kyllä satoa ehdi tulla), salaattia, pinaattia ja yrttejä. 
Pihan toisesta nurkasta löytyy kaksi ylisuurta tuijaa ja villiviini, joka olisi ollut leikkauksen tarpeessa (eivät näy näissä kuvissa). Taloyhtiöön on tulossa aitaremontti, joten nämä ainakin hieman saavat jotain kohtelua osakseen lähiaikoina. Tuijat vievät suhteettomasti tilaa pienessä pihassa, mutta toisaalta ne antavat hyvän suojan kadulta tulevaa pölyä ja katseita vastaan. Alueen yleisilmeeseen tosin sopisi paremmin jokin muu vaihtoehto.

Siemeniä olisi vielä vaikka kuinka, mutta ruukut loppuivat kesken ja lastenkin on mahduttava leikkimään. Suurten muutosten tekeminen ei myöskään inspiroi, kun haaveissa on tulevaisuudessa jokin muu paikka. Mutta saanpahan haistella multaa, tuntea mulllan käsissäni ja kokea sadon tuomia riemuja edes hitusen. 

Terassi, joka samalla on kulkuväylä sisälle, on oikein kivan kokoinen.Ja on meillä pari kesäkukka-amppeliakin. Tuuletusparvekkeella ilahduttaa neilikka. Ajattelin, että siten voin kuvitella olevani jossakin lämpimässä maassa.

This is my tiny garden :)

6 kommenttia :

 1. Käy se kuitenkin helposti niin, että vaikka alunperin olisi paljon pihalla tilaa, käy ajan myötä niin, että pyllistäessä osuu johonkin ;O) Meillä tomaatit ja kurkut ovat jotenkin kituvia tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että näin tulee minulla käymään :) Meillä kurkut lopulta paleltuivat :( Ensivuodeksi hankin tästä viisastuneena jonkinlaisen lavan. Kesät kun eivät ole aina kuten viime vuonna, jolloin satoa sain ihan avomaalta.

   Poista
 2. Sinä sen Minna todistat, pieneenkin pihaan saa monenlaista kukkijaa ja makoisaa herkkua! Meikäläisen yrtit odottavat yhä lämpöisempiä kelejä, tahtoisin tehdä terassille yrttitarhan. Suloisia viherhetkiä!

  VastaaPoista
 3. Kaikkeahan olet saanut mahdutettua pienelle pihalle! :) Mulla oli yhtenä kesänä pienellä parvekkeella pelkästään jo tomaatteja 12... siis kaikki on mahdollista puutarhanhoidossa ;) Kivoja kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on mahdollista. Ja parveke on oikein hyvä viljelypaikka. En ole parvekeaikojen jälkeen onnistunut yrttien viljelyssä yhtä hyvin enää. Kiitos, kivoja kesäpäiviä!

   Poista