19.6.2014

Juhlahumuilua.


Minä haaveilen puutarhasta, jossa kesäisin voisin järjestää puutarhajuhlia ainakin lasteni kesäisten syntymäpäivien kunniaksi. Päätimme järjestää yhteissynttärit, jonne kutsuttiin isovanhemmat ja molempien kummit perheineen. Toki haaveissani puutarhajuhlien kutsulista on suurempi, mutta nykyisen kodin, pöydän ja pihan kokojen asettamat realiteetit sanelivat vierasmäärän. Mielikuvissani näin juhlat perinteen avauksena. Pikkuruiseen pihaan olin ajatellut ripustaa paperisia viirejä ja ilmapalloja… Mielessäni näin lapset kiljuen juoksemassa pihalla. Ja pelkäsin, että naapuri ripustaa valkoisia lakanoita pyykkinarulle juuri silloin.

Jep. Ei tullut puutarhajuhlakeliä. Ensimmäisten vieraiden mukana saapui sade. Seuraavat toivat mukanaan raekuuron. Sovitaanko, että sateiset juhlapäivät olivat nyt tässä?!? Jos meillä se puutarha  joskus on, tahdon ne todelliset puutarha juhlat!

Mäkilän leipomon leppäkerttukakku oli oikein hyvää. Mutta ei ehkä sittenkään paras valinta ulkonäkönsä puolesta. Alle kaksivuotias kutsuvieras ei suostunut maistamaan kakkua, vaan itkien totesi "Kerttu on kuollu!".


Isompi sai synttärilahjaksi linnunpöntön ja Lasten lintukirjan, joka laulaa. Pöntön paikka on vielä vähän hakusessa. Tuo Puuketun linnunpönttö on kylläkin niin hieno, että mielelläni pitäisin sen vaikka vallan tuossa kaiuttimen päällä. Poika oli pöntöstä innoissaan. Toivottavasti pönttö tuo meille kivan lintunaapurin :)

Juhlia seuraa aina kaaos. Verhot piti laittaa ikkunoihin takaisin jo ennen juhlia, mutta jostakin syystä "nautimme" verhottomasta ilmeestä edelleen. On valoisaa.
It was birthday party time! And time after the party…

3 kommenttia :

  1. Nyt ei ole sää suosinut ulkojuhlia :( Ihana leppäkerttukakku, harmi, että pikku vierasta empatia esti sitä maistamasta. Linnunpönttö on upea ja tosi kiva lahja, minäkin tykkäisin siitä ja myös laulavasta lintukirjasta.

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja! Mekin haaveillaan että pidetään 4v synttärit ensi viikolla pihalla mutta kun katsoo säätiedotteita niin sisäjuhlat taitaa olla tulossa meilläkin... :)

    VastaaPoista
  3. Voi toista, "Kerttu on kuollu!" :D Iloista Juhannusta siitä huolimatta! ;)

    VastaaPoista