10.5.2014

Talounelmia.
Kevät on nostanut talo- ja pihapiirikuumeilun vaarallisiin lukemiin. Talot tulevat uniin ja päiväuniin. Näen itseni kasvimaalla kuokkimassa tai riippukeinussa lukemassa. Haaveilen järjestäväni puutarhajuhlat lasten syntymäpäivien kunniaksi. Haaveilen hetkistä omenapuiden kukkiessa. 

Olen aina unelmoinut taloista. Talot ovat saaneet mielikuvitukseni lentämään. Olen nähnyt monia unia mitä eriskummallisemmista taloista. Ensimmäinen talo jonne kuvittelin itseni asumaan on ylläolevassa kuvassa. Tuo pikkuriikkinen autio mökki, jossa en koskaan ole edes käynyt sisällä, sijaitsee lapsuuskotini lähellä. Ollessani muutaman vuoden ikäinen kuvittelin, että isona ostan ja kunnostan tuon talon ja asun siinä. Yhä edelleen tuo mökki nököttää kadun varressa, alati harmaantuvana ja harventuvana. 


Seiskaluokalla minulla oli selvä visio siitä, millaisen talon haluan. Tuossa piirustuksessa on silloinen unelmieni talo sydämenmuotoisine koristeineen. Tärkeä toki on myös oma kampaukseni sekä kaktus ikkunalaudalla. Olennaista on, että ajatuksissani yhdistin tuon piirustukseni ekaluokallani tekemääni kettupiirustukseen. Ajattelin tuon talon takana sijaitsevan niityn tai pellon, jossa ketut juoksentelevat. Maisemahaave pysyi mielessä ja joskus maalasin kettupiirustusta mukailevan öljyvärityönkin. Joo, en ole mikään taiteilija tai hyvä piirtäjä. Mutta sisältö olkoon tärkeintä.


Mutta nyt olen siinä pisteessä, että voin perheeni kanssa toivon mukaan toteuttaa unelmamme. Yritämme yhdistää unelmat ja realiteetit järkeviksi hakukriteereiksi. Toivottavasti ensi vuonna saamme ikioman talomme ja pihapiirimme. Toiveissamme on kiva ja terve talo. Enää en ole jumittunut haaveilemaan punamullatusta tuvasta, vaan  silmääni miellyttää hyvin erityyliset talot aina vanhoista taloista modernimpeihinkin ratkaisuihin. Talon terveys onkin se, joka ratkaisee.  Ja se, että on se pihapiiri, jossa sopivasti tilaa leikeille ja kasvimaalle. Ja sellainen sijainti, että työ- ja koulumatkojen jää vielä aikaa leikeille, harrastuksille ja puutarhalle.

On meillä kiva koti nytkin. Toivottavasti löydämme tälle rivitalokodille ensi vuonna ostajan. Ehkä juuri nyt jossain joku haaveilee tällaisesta, kuten me haaveilemme omakotitalosta.

7 kommenttia :

 1. Onnea ikioman talon ja kodin etsintään; se löytyy aikanaan! Unelmille on aina oltava tilaa ja usein unelmat toteutuvatkin. Nuo lapsuusajan piirrokset ovat kyllä tosi hellyttäviä Kiitos, kun jaoit ne tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se talo meitä jossain odottaa :) Unelmointi ja suunnitteleminen on yksi asian parhaista puolista.

   Poista
 2. Pidän peukkuja talon etsintään! :)

  Ihania piirustuksia! :)

  VastaaPoista
 3. Oh. Jäin oikein tuohon mustavalkoiseen valokuvaan kiinni.
  Upea kuva, jotenkin oikein syvennyin tuohon hetkeen, vanhan talon nurkalle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa mökissä on jotain ihmeellistä "taikaa". Sitä jää tuijottamaan, ja eksyy mielikuvitusmaailmoihin :) Niin silloin lapsena kuin nyt lähes kolme vuosikymmentä myöhemmin.

   Poista
 4. Nimenomaan, ihanasti uppoaa mielikuvitukseensa ♥

  VastaaPoista