21.5.2014

Luonnontieteellinen museo.


Helsingin retkemme ensimmäinen kohde oli Luonnontieteellinen museo. Edellinen vierailuni oli joskus ennen vuosina 2005-2008 toteutettua remonttia, tunnustan. Uudistunut museo yllätti valoisuudellaan ja henki alkuperäistä vuosisadan takaista loistoa. Museossa on neljä näyttelyä: Suomen luonto, Elämän historia, Maailman luonto sekä Luut kertovat.Kiersimme kaikki näyttelyt ja melkein kuusi vuotias tutkaili kaikkea suurella mielenkinnolla. Dinosaurusfanille Elämän historia -näyttely oli päivän kohokohta. Ja olihan se komea näyttely - dinosaurusten luurangot lähes 12 metrisessä upeasti valaistussa juhlasalissa. Ja katossa liitelivät lentoliskot! Jännää oli käydä myös parvelta kurkkaamassa dinosauruksia.

Lapselle kaikki "saa koskea" -jutut ovat museoissa mielenkiintoisia. Ja kaikkeen, missä lukee "Saa koskea", toki täytyy koskea. Kokeilemalla, tunnustelemalla, aistimalla ja kokemalla lapsi (ja aikuinen) oppii. Juuri niistä jää positiivinen muistikuva ja ilo oppimiseen.

Saa koskea!

Jo pelkästään Luonnontieteellisen museon uusbarokkityylinen rakennus on vierailemisen arvoinen. Rakennuksen historiaan on mahdollista tutustua neljännen kerroksen parvella. Rakennus valmistui vuonna 1913 Aleksanterin kimnaasin koulurakennukseksi. Kimnaasi toimi rakennuksessa Suomen itsenäistymisvuoteen 1917 asti. Tämän jälkeen rakennukseen majoittui Helsingin jääkäriprikaati ja sen jälkeen Suomen armeijan Ylipäällikkö esikuntineen. Vuonna 1918 Suomen valkoisen armeijan lääkintäosasto toimi rakennuksessa. Vuonna 1919 rakennuksesta tuli Suomen ensimmäinen kadettikoulu. Helsingin yliopisto osti koko korttelin vuonna 1923 ja Eläinmuseon kokoelmat muuttivat Senaatintorin varrelta automobiilien lavoilla varsinaisena karavaanina. Jo kuvien perusteella näky on ollut mahtava! Vuonna 1925 rakennus avasi ovensa yleisölle eläinmuseona ja vuonna 1996 nimi vaihtui Luonnontieteeliseksi museoksi.  (Lähde http://www.luomus.fi/node/714)Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13
avoinna ti–su
www.luomus.fi


We visited Natural History museum in Helsinki, Finland. 

16 kommenttia :

 1. Tuolla meidän on pakko käydä kesälomalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vähän luulen, että me käymme tuolla kesälomallakin. Isoveli haluaa näyttää pikkuveljelle dinosaurukset :D

   Poista
 2. Oi, tuo oli mahtava paikka. Käytiin parivuotta sitten tuolla ja olikin kattottavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin myös :) Katsottavaa riittäisi useammaksikin kerraksi, sillä kaikkea ei yhdellä kertaa jaksanut sisäistää.

   Poista
 3. Jotenkin aika satumainen paikka :)

  VastaaPoista
 4. Tuonne pitäisi päästä kesälomareissulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä :) Jotenkin tuolla on kiva käydä, vaikka en noin yleisesti erityisemmin täytetyistä eläimistä tykkää. Tuollakin mieluiten katselen luita.

   Poista
 5. Onpa vaikuttava rakennus ja näyttely joka taatusti kiinnostaisi meidänkin perheen pienimpiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kiva paikka, sillä siellä riittää katseltavaa kaikenikäisille. Sekä arkkitehtuurista, että luonnosta kiinnostuneille.

   Poista
 6. Mielenkiintoiselta näyttää. Meillä oli tarkoitus tehdä kesäreissu Ouluun, jossa on dinosaurus-näyttely. Sinulle on haaste blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta :) Voi vitsit tuo Oulun dinosaurus-näyttely olisi kiva! Ouluun on meiltä vaan sen verran pitkä matka, että veikkan sen olevan turhan pitkä meidän pojille.

   Poista
 7. Melkein samanlaisen kuvan otin portaikosta reilu vuosi sitten, kun muistaakseni kävimme tuolla. Ihan hirmu mukava museoa muuten, tosi paljon tietoa ja oli kiva, että oli niin paljon sellaista, mitä sai koskea ja kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo portaat ovat niin jännät noin katsottuna! Minulla on jokin innostus kuvata kaikkia portaikkoja muutenkin. Aina kuvaamassa portaikkoja alaspäin tai näin ylöspäin. :)

   Poista
 8. Tosi ihania kuvia ja näyttää kyllä tosi kivalta paikalta!!! Liityin lukijaksi kivaan blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa :) Tuo on tosi kiva paikka!

   Poista