9.4.2014

Vihertää!

Tomaatti.

Timjami.

Basilika.

Viljelyksilläni vihertää. Kuvat ovat eiliseltä. Siirsin itäneet purkit kylppärin lattialta kuistille, jossa nyt aurinkoisina päivinä on valoa ja lämpöä. Pian päästäänkin koulimisvaiheeseen. 

Kasasin kuistille varastossa majailleen hyllyn. Toistaiseksi näkymä ulos on varsin karu sekalaisine purkkeineen, mutta toivon viherryksen lisääntyessä näyteikkunani kaunistuvan. 

Ämpärissä on tietenkin ämpäriperunaa. Ämpärin pohjaan muutama reikä. Ämpäriin muutama itänyt peruna ja multaa puoliväliin. Kun ämpäristä alkaa kasvaa vihreää, täytetään ämpäri multaa täyteen (eli mullitetaan kuten perunamaakin). Öiden lämmetessä siirrän ämpärin lopullisesti ulos. Tai siis ämpärit. Ajattelin laittaa niitäkin lisää…

En tiedä mistä nuo pallot tuonne ilmestyivät. Veikkaan niiden määrän lisääntyvän, vaikka niitä ei viljelisikään.9 kommenttia :

 1. Oih, ihanaa vihreää. Ämpäriperunaa minäkin mietin, vaan kun reissataan kodin ja kesäkodin väliä, on vähän kuskaamista noissa kasteltavissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kasteluahan tuollainen ämpäriperuna tarvitsee. Ellei sitten ole sopivasti sateista. Liikaakaan ei saa sataa, jotta perunat eivät mätäne sinne ämpäriin. Minun on hyvä laittaa näitä, koska tiedän, että olemme kotimaisemissa suurimman osan aikaa ainakin perunoiden satovaiheeseen asti :)

   Poista
 2. Kiitos perunamuistutuksesta. Mulla ei ole vielä edes siemenperunoita hommattuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen laittanut näihin ämpäriperunoihin ihan kaupasta ostettuja perunoita (jotain kiinteää lajiketta), jotka ovat päässeet itämään. Eipä ole täytynyt niitä heittää pois. Toki jos haluaa oikein varhaista perunaa, kannattaa hankkia siemenperunana sellaista lajiketta.

   Poista
 3. Ämpäriperuna on hyvä idea, taidankin kokeilla tänä vuonna. Varsinaista perunamaata en tee, mutta itsekasvatetut uudet potut varmaan maistuisivat. Joka päivä pitää tarkastella kylvöjään ja jokainen viherrys noteerataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin viime vuonna ämpäriperunasato yllätti. Ja perunankukinnon kauneus :) Jos tänä vuonna muistaisi vaikka jotenkn vähän lannoittaakin, niin ehkä sadosta tulisi vieläkin parempi.

   Poista
 4. Kiva idea kokeilla ämpäriperunaa! Pitääkin hommata siemenperunat ja kokeilla perässä :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taisi tulla ämpäriperunainnoittaja :D

   Poista
 5. Ämpäriperuna on jotenkin niin hauska sana. Sellaisia mekin voisimme viljellä, mitään isoa ei tuonne parvekkeelle mahdu.

  VastaaPoista