3.4.2014

Viherpeukaloni heräilee.


Viherpeukaloni on uinunut talviunta. Kun talvea ei oikeastaan tullut, en ole meinannut havahtua kevääseenkään. Mutta nyt on vihdoin kasvukausi 2014 avattu! En tiedä olenko aivan myöhässä, mutta toisaalta asuntomme on ollut vielä pakkasten aikaan varsin viileä, joten itäminen olisi voinut aiemmin olla huonoa.  

Herneenversot vihertävät jo kauniisti ikkunalaudalla. Ne ovat helppoja kasvatettavia. Tuolta löytyvät viime vuotiset ohjeeni niiden kasvatukseen. 

Yksi kotona työskentelemisen etuja on, että voi kahvitauon sijaan pitää viljelystauon. Tiistaina 1.4. laitoin tomaatinsiemenet. Keskiviikkona 2.4. paprikan. Torstaina 3.4. basilikan.  Seuraavina viljelyshetkinä kylvän jotakin muuta. Kun päästään taimivaiheeseen, on minulla jotain mille jutella työnteon lomassa :) Nyt ne odottavat itämistä suihkun lattialla lattialämmityksen lämmössä. Toivon mukaan kovimmat pakkaset ovat pian jo takanapäin ja lähiviikkoina ikkunoiden äärellä riittää lämpöä. 

Hyötykasvilinjalla mennään tänäkin vuonna pienessä ruukkupuutarhassani.  Jos toiveeni toteutuu, on minulla ensi vuonna ihan oikea puutarha. Ja tulevaisuudessa minun ei ehkä tarvitse kuskata kaikkea multaa kaupasta.4 kommenttia :

 1. Hei viherpeukalo, sinut on haastettu jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Yritän muistaa vastata siihen mahdollisimman pian :)

   Poista
 2. Minä aloitan enimmät esikasvatukset myös vasta. Vielä ehtii oikein hyvin jos ei kylvä mitään todella hitaasti itävää. Mukavia kylvöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tässä tosiaan vielä ehtii :) Kiitos, mukavia kylvöjä sinullekin!

   Poista