22.4.2014

Kaupunkipuutarhurin lapasesta.


Ämpäriperunat alkoivat kasvattaa vartta. Pääsiäisenä oli aika täyttää ämpärit mullalla ja siirtää ne kuistilta ulos talon seinustalle. Mikäli yöpakkasia tulee, on ne sieltä helppo nostaa sisätiloihin. Äsken kun kurkkasin, näkyi mullasta taas vihreää. Kaupunkipuutarhuri iloitsee :)Kuistilla vihertää muutenkin. Itämisaste on ollut varsin loistava. Yrttipurkkien äärellä voi jo aistia yrttien tuoksun. Ensimmäiset tomaatintaimet siirsin omiin potteihinisa eilen. Paprikatkin siellä kovasti kurkottelevat. Mullan loppuessa täytyi loppujen kouliminen jättää toiseen kertaan. Taisi taas lähteä vähän lapasesta tämä taimikasvatus. Todellakin tarvitsen sen pihapiiritalon ensi vuodeksi.


Eilen hajotimme lahoa kantoa taloyhtiön pihasta. Siinä vuoden ensimmäisen t-paitakelin päivän asua. Kädessä oli aiemmin sellaiset erittäin multaiset kukkahanskat. "Äidillä on ihan kiva Star Wars -paita, mutta ei niin kiva kuin mulla", totesi melkein kuus vee. Yöllä aloin miettiä, että ties vaikka joku sota-aikainen räjähtämätön pommi olisi sinne puunjuurelle jäänyt, ja me hakkasimme rautakangella. Juu niin varmaan. Voi tätä meikäläisen yöllistä mielikuvitusta…

Ulkona on upea kevätpäivä nytkin. Viherpeukaloa kutittelee, mutta pakko yrittää keskittyä töihin. Lounashetkellä oli kiva kirjoittaa viljelyskuulumisia :)

4 kommenttia :

 1. Oi ihanaa kun siellä yrtit ja perunat vihertävät ruukuissa. Minä sain sentään köynnöskrassin taimet kasvamaan. Ovat keittiön ikkunaa vasten kuin imukupit :)

  ps, laitoin sinulle haasteen blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta :) Tartun siihen mahdollisimman pian :)

   Poista
 2. Ämpäriperunat jäi minulta kyllä kokeilematta, mutta muiden onnistuneet kokeilut innostavat kyllä kokeilemaan ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tuo tuottaa muutakin kuin vartta. No jospa edes nätit kukat saisi niin kuin viime vuonna :)

   Poista