17.3.2014

Haasteen 7.-10. päivät.


Olen tipahtanut haastekärrystäni. Viime viikon loppupuoli oli niin hektinen, että en ehtinyt ja lopulta jaksanut räpsiä kuvia tai kirjoittaa. Tässä siis pieni kurkistus menneisiin päiviin. Kuvat kännykällä näpsäistyjä, joten pahoittelen kuvanlaatua.

Torstaina hello soi hello 6:00. Söin aamupalaa ja tein muut aamuvalmistelut. Perheen miesväki heräsi juuri ollessani lähdössä, joten sain vielä lähtöhalit heiltä. Reppu selkään ja kipin kapin rautatieasemalle. Matkani kohti Helsinkiä ja Kansatieteenpäiviä alkoi.

Aamu oli todella kaunis ja keväinen. Kipittäessäni kohti rautatieasemaa kuulin lintujen laulua ja näin muuttolintuja taivaalla.


Aamu kahvin jostin junan myyntikärrystä. Suklaata olin ottanut evääksi.


Jostain junamatkan varrelta, ennen Tamperetta. Järvi ei kuitenkaan ollut aivan sula vaikka siltä äkkiseltään näytti. Siellä oli nimittäin pilkkijä.


Helsingissä oli kevät (ei kuulemma ollut enää viikonloppuna). Nautin kulkiessani Helsingin keväisillä kaduilla väliä rautatieasema - Helsingin yliopiston päärakennus - Tieteiden talo - hotelli - Helsingin yliopiston päärakennus- hotelli.

Kansatieteen päivät olivat mielenkiintoiset ja inspiroivat. Puheenvuoroni meni hyvin, sain rakentavaa ja innostavaa kommenttia. Viime viikkoinen alakulo siitä, että en tajua mistään mitään, vaihtui innostuneisuudeksi. Seminaareissa käyminen todellakin kannattaa! Tapasin mukavia ihmisiä, kuulin mielenkiintoisia esitelmiä ja viihdyin. Järjestäjille todella iso kiitos onnistuneesta seminaarista!


Hotellissa nukuin todella hyvin. Oli hassua nukkua ilman, että kukaan herätti. Aamulla herkuttelin hotellin aamiaisella. Kuvassa vain pieni osa siitä.
Aamupalan jälkeen kävin seminaariin kuuluvalla tutustumiskäynnillä Helsingin yliopistomuseossa. Olikin aika käydä, sillä museo on muuttamassa pois nykyisistä tiloistaan Arppeanumista piakkoin. Oli mielenkiintoista nähdä tuo historiallinen rakennuskin. Museovierailun jälkeen seminaari jatkui. Saatoin ihan vain keskittyä kuutelemaan, sillä enää minun ei tarvinnut jännätä omaa puheenvuoroani.

Koska olin saanut itseni Helsinkiin asti raahattua, päätin ottaa kaiken irti. Viimeinen juna jolla Poriin pääsee lähti kahdeksalta, joten minulle jäi seminaaripäivän jälkeen muutama tunti haahuiluaikaa. Ensimmäiseksi suuntasin Ateneumiin katsomaan Tove Jansson -näyttelyä. Näyttely oli ensimmäistä päivää auki. Paikoitellen teosten äärellä oli aikamoinen ryysis ja häly oli kova, joten keskittyminen teosten äärellä oli välillä vähän vaikeaa. Mutta oli se hieno, upea ja mielenkiintoinen! Voisin mennä uudestaankin. Suosittelen!

Olin kotona vähän ennen puoltayötä. Junamatkustaminen on mukavaa. Lauantaina oli kylläkin väsynyt.  Vietin viikonlopun rennosti perheen kanssa. Miesväki oli keskenään pärjännyt oikein hyvin. Esikoinen totesi, että äiti voisi useamminkin käydä jossain. Lauantaina olimme kotosalla ja ulkoilimme. Huomasin, että olen vihdoin oppinut heittämään koripalloa koriin. Sunnuntaina kävin katsomassa isääni vanhainkodissa. Sitten teimme koko perheen lenkin Porin metsään. Taaperokin jaksoi kävellä pitkän lenkin. Oli niin kovin söpö yrittäessään hölkätä kuomasaappaissaan.

Kevätkin otti viikonloppuna vähän takapakkia. Täällä oli lunta maassa pikkaisen lauantaina ja sunnuntaina, mutta päivän aurinko ja lämpö sulattivat ne muutamassa tunnissa.

5 kommenttia :

 1. Mukava kuulla, että seminaarimatka onnistui hyvin ja sait uutta kipinää tutkimuksiisi. Tutkijan työ on varmasti antoisampaa kun saa viettää välillä aikaa muiden samanhenkisten kanssa kokemuksia jakaen. Etkös tee tutkimustyötä yksin kotona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, työskentelen kotosalla. Vaikka tykkään olla rauhassa ja keskittyä, on toisinaan todella mukavaa tavata kollegoitakin.

   Poista
 2. Heippa, musta on kivaa lukea tällaisia kuvapäiväkirjoja välillä :) Junamatkustaminen on munkin mielestä kivaa. Aika rentouttavaa (tosin ei kamalassa ruuhkassa). Toivon, että saisin käytyä katsomassa tuon Ateneumin näyttelyn myös. Todennäköisesti inspiroituisin siitä. Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Luulen, että lopetan haasteen tällä erää tähän. Arjen kuvaaminen on kuitenkin ollut niin kivaa, että ehkä tuon sitä jatkossa enemmän tänne blogiini. Ateneumin näyttely todellakin kannatta käydä katsomassa, jos siihen vain mahdollisuus tulee! Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Mukavaa, että matkasi oli onnistunut!

  VastaaPoista