30.12.2013

Talvi ei tullut tänä vuonna.


Eilen oli loistava sää leikkipuistoiluun. Poutaa kaiken sateen jälkeen. Tänään on tähtitaivas.

----

Muistattehan kuinka keväällä toivoimme talven katoavan. 
Se otti nokkiinsa ja päätti olla saapumatta takaisin vuonna 2013. 

Tulethan talvi hetkeksi käymäään vuoden 2014 alussa. 
Kaipaan lunta. Lumisten askelten ääntä. Pakkasen pauketta. Huuruavaa hengitystä. Luistelua. Talvi-iltojen  sinisiä hetkiä. Pulkkamäkiä. Punaisia poskia. 

Vuoden aikojen epämääräisyys aiheuttaa minussa levottomuutta.

.

28.12.2013

Sadetta pitämässä.Joo, kyllä minua harmittaa. Tuo joulusää nimittäin. Vettä, vettä ja harmaatakin harmaampaa päivästä toiseen. Ei se joulu siitä kiinni ole. Mutta huolestuttaa. Tähänkö suuntaan olemme menossa? Ilmastonmuutosko se meitä yrittää herätellä hektisimmän kulutuskauden keskellä? Orvokit kukkivat, pajunkissoja on kuin pääsiäisenä, Pohjanmaalla kuulemma tulvii ja Satakunnassakin tulva uhkaa. Myrskyjäkin on ollut alati. 


26.12.2013

Kurkistuksia jouluun.


Tämä joulu on ollut täynnä tonttuja. Se on ollut lasten naurua, kiljahduksia ja jännityksen aiheuttamaa kiukkua. On ollut menoa ja meininkiä. Perheen yhteisiä hetkiä ja leikkejä. 

Toivomme, että tapaninpäivän hiekkalaatikkoleikeistä ei tule perinnettä.Paljon on herkuteltu, uusia ruokiakin kokeiltu. Kuvassa seitankinkku, itse jauhoista muovailtu kasviskinkku. Tulihan siitä ihan kinkun näköinen.

Saa tykätä Naamakirjassa jos tahtoo ja tykkää.


23.12.2013

Rauhaisaa joulua.


Rauhallista ja kivaa Joulua!

Ei ole kuuraa, ei lunta. (Nämä hyiset kuvat viime viikolta.) Mutta joulu on. Viime öisestä myrskystä ja aatonaaton vesisateesta huolimatta. 
Joulu on hetkissä. Jokaiselle omalla tavallaan. Joku tykkää hössötyksestä, joku rauhasta. Monilla on perinteitä, toisilla perinteettömyys on perinne. 

23.


20.12.2013

Kirja kulttuuriperinnöstä.


Eihän tässä meinaa tulla jouluvalmisteluista mitään, kun tekisi mieli vain lukea. Postisetä kiikutti minulle eilen SKS:n eli Suomalaisen Kirjallisuuden uunituoreen julkaisun nimeltä Mitä on kulttuuriperintö? (Toim. Tuomi-Nikula, Haanpää ja Kivilaakso). Sivulta 131 löytyi minun artikkelini. Kirjan julkaiseminen on ilon hetki Turun yliopiston kulttuuriperinnön tutkimuksen oppiaineelle, kirjan artikkelien kirjoittajat ovat oppiaineen entisiä ja nykyisiä opettajia ja jatko-opiskelijoita. On se ihana nähdä omakin artikkeli paperilla.

Mutta joo. Suosittelen kaikille kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille. :)20.


12.12.2013

Kadonnut: Lumiukko.
Lumiukon katoaminen havaittiin keskiviikkona 11.12. Uusia lumiukkoaineksia otetaan vastaan. 

Luminen valkeus oli hetken ilo. Nyt on kuraa, kuraa ja satunnaisia liukkaita paikkoja. Ja pimeää.

Aloin jo odottaa kesää ja Patti Smithin Pori Jazzin konserttia. Sinne tahdon.

12.

Joulupolulla.

10.12.2013