27.6.2013

Juhannuselementtejä III.

Juhannuselementit. Osa III. Mökkifiilis. 

Me tavoitimme mökkifiiliksen anopin siirtolapuutarhamökillä. Aurinkoa, varjoa, uusia perunoita, päivänokoset, jäätelöä, virkkausta...

25.6.2013

Hyötykasvien kukoistusta.

Kuinka kauniita hyötykasvien kukat ovatkaan! Ämpäriperuna on kukassa. Pian kurkkaamme onko ämpärissä myös satoa. Tomaatti on nupuillaan, kesäkurpitsassa ensimmäinen kukka. 

24.6.2013

Juhannuselementtejä I.

Juhannuselementit. Osa 1. Järvimaisema. 

Vesistöt ovat osa suomalaista juhannuskuvastoa. Ei, en päässyt uimaan. Ei, en viettänyt juhannustani järven, meren, joen tai edes ojan äärellä. Näin sentään järven kävelymatkalla. Kuvat Tampereelta Iidesjärven rantamilta.  

Näin taas hauskoja hyönteisiä. Venekuvan oikeassa alareunassa ei tosin ole jättiötökkää, vaan erään ihmislapsen vankkureiden kuomu. Olennainen osa meidän perheen valokuvien autenttisuutta on valokuvan jossain reunassa olevat rattaat, lapsen käsi tai pois viskaistu sukka.


23.6.2013

Juhannusdisco.Juhannusaaton aattona lapsi halusi järjestää perheelle avaruusteemaisen discon. Discopallon puutteessa teimme sellaisen oasispallosta ja alumiinifoliosta. Yhteistyöllä taiteilimme myös julisteen kuistin oveen informoimaan töistä palaavaa isää sekä katoimme värikkään buffetin. Buffetista sai leikkirahalla ostaa syötävää. Kuuntelimme reggaeta ja Beastie Boysia. Meno oli sokerihuuruisen rankkaa.


19.6.2013

Juhannusviikon herkkyys.
On valoisaa kun menen nukkumaan. On valoisaa kun lapsi herättelee yöllä. On valoisaa kun herään aamuvarhaisella. On juhannusviikko. Ilmassa sen mystistä herkkyyttä. 

18.6.2013

Kesän ensimmäiset mansikat.


Kesän ensimmäiset mansikat torilta ostettu, maistettu ja annettu lapsen lapsuudenmuistoihin oikeutettuna syödä. Minä sain ahmia edes uusia perunoita. Perunoita, voita ja voissa paistettuja ahvenfileitä. Oi kesää!

Alakuvan koira ei liity mansikoihin mitenkään. Vanha leluni, jolla nykyisin varsin kovakourainen omistaja.


15.6.2013

11.6.2013

Maalla kaupungissa.


Lapset ja minä olimme vähän kuin kahden päivän lomalla viime viikolla. Ihan vain Tampereella, mutta ilmojen puolesta olisi voinut kuvitella olevansa jossain etelämpänä. Maaseutuelämyksiäkin näköjään täytyy hakea omaa suuremmasta kaupungista. Kävimme katselemassa eläimiä Ahlmanilla.

10.6.2013

Kasvussa.
Kasvimaapalstani on hunningolla. Tunnustan! Kasvimaani pitäisi olla takapihalla, jotta voisin suunnata kuokkimaan lasten nukahdettua. Palstalla olo on iltaisin onho viereisestä joen rannasta kuuluvien humalaisten onkijoiden mölinää kuunnellessa. Mutta katsotaan mitä laiskimus saa aikaan. Ainakin hän saa halutessaan kokea kosketuksen maahan.

Kotipihassa kaikki vihertää. Tomaatit ovat edelleen hengissä, eivät tosin näytä sadon merkkejä. Joitain taimia odottaa pöydällä istutusta. Ämpäriperunassa on ainakin kauniit varret. Ruukkupapukin lähti kasvuun. Kuistin ikkunalla vihertävät yrtit. Keittiön ikkunalauta joutui toimettomaksi sen jälkeen, kun yksivuotias vetäisi basilikaruukun otsalleen. Ei käynyt onneksi kuinkaan jos sotkua ei lasketa.

----

Yöllä eilisen maisemat muuttuivat uneksi.  Järvi kimmelsi, linnut lauloivat ja kukat kukkivat. Hereillä unikuva jäi leijumaan ärsyttäväksi haavekuvaksi. Sulaa mahdottomuutta.


9.6.2013

Eihän vielä ollut juhannus.


 Oi ihanaa kesää! Kuvissa vehreyttä ja valoa kuluneelta viikolta. Luonto on täynnä syviä värejä. Suomen suven ääriolosuhteita. Hellettä, ukkosta ja jotain siltä väliltä. Kasvit heränneet tai heräämässä suureen kukoistukseen. Meidän pihassa aavistus juhannuksesta. Ilahdun aina pörriäisestä.

Pohdin: Mikähän loppukesästä kukkii? 


6.6.2013

Puistossa.Vaihtelevaa kesäsäätä on pidellyt. Ukkoset veivät kuumimmat helteet, mutta ihan mukavaa kesäsäätä on ollut ainakin hetkittäin. Eilen kävimme tervehtimässä Kirjurinluotoon kesäksi saapuneita tyyppejä. Alpakat olivat jotenkin tosi rock.